Νέος Διοικητής ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου

Νέος Διοικητής ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου

Ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ( έως σήμερα  Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR), αναλαμβάνει με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Διοικητής της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Ο  μέχρι πρότινος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης αναλαμβάνει Διοικητής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου.

Ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου γεννήθηκε το 1966 στην Κοζάνη. Εισήλθε το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας και στη ΣΣΑΣ με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του.

Το 1995 φοίτησε στο Προκεχωρημένο Τμήμα Πεζικού στο Fort Benning (Georgia-USA) και το 2009 στο NATO OPERATIONAL PLANNING ORIENTATION COURSE (Γερμανία).

Το 1999 φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.

Το 2012 φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε ως επιτελής στην ΧΧV ΤΘΤ, στην 50 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, στο NRDC-GR, στο
Δ΄ Σώμα Στρατού, στο Allied Rapid Reaction Corps και στο EUROCORPS, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στο ΤΥΠ/NRDC-GR.

Το 2005 τοποθετήθηκε στην KFOR ως CIPIC Director.
Από το 2006 έως το 2008 ανέλαβε τη διοίκηση του 506 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού και την ίδια περίοδο μεταστάθμευσε δύο φορές με τη Μονάδα του στο Στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» στο Κοσσυφοπέδιο.

Το 2017 προήχθη σε Ταξίαρχο και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της 34 Μ/Κ ΤΑΞ.

Το Μάρτιο του 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο, τοποθετήθηκε αρχικά ως Δκτής Σχολής Πεζικού και στη συνέχεια για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, ως Δντής Α΄Κλάδου στην ΑΣΔΥΣ.

Το 2020 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ ΜΠ.

Το 2021 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή Πεζικού.

Τον Μάρτιο του 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR.

Στον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων και επιπλέον:
Μετάλλιο NATO for PSO στο Κοσσυφοπέδιο.
Γαλλικό μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στο EUROCORPS HQ.
Αμερικάνικο μετάλλιο (Meritorious Service) για τη Διοίκησή του ως Δκτής Τάγματος υπό των διαταγών της Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο το 2006.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους που υπηρετούν ως Αξιωματικοί του Στρατού.

ADVERTORIALS