ΠΡΟΣΟΧΗ - Τηλεφωνικές απάτες στην Κω με πρόφαση την πληρωμή παραγγελιών μέσω τραπέζης

Αστυνομικο Παρασκευή, 21η Μαΐου 2021
99796386c6cac382071531300ef5c5bf.jpg

Θύματα απάτης έχουν πέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρηματίες του νησιού μας με τους δράστες να προφασίζονται ότι επιθυμούν να παραγγείλουν προϊόντα από τις επιχειρήσεις τους και να πληρώσουν μέσω τραπέζης.

Συγκεκριμένα οι δράστες ζητούν τον αριθμό IBAN και στη συνέχεια τον κωδικό μιας χρήσης για την επιβεβαίωση της συναλλαγής, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων και να αποσπούν χρηματικά ποσά.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να μην απαντούν ποτέ σε κλήσεις ή σε άγνωστα μηνύματα που ζητούν τα στοιχεία λογαριασμών τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και όταν λαμβάνουν κωδικούς μίας χρήσης (μέσω SMS ή Viber) ή ειδοποιήσεις (push notifications) στο κινητό τους για την επιβεβαίωση συναλλαγής τους να ελέγχουν προσεκτικά την περιγραφή τους και για ποιο σκοπό τους έχει αποσταλεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
revma_091011.jpg
Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιάς στο εργοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ στο Μαστιχάρι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.

stighmiotipo-othonis-2025-07-06-093245.png
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στην Κω

Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου

foibosdrone.jpg
kos3x3.gr: Οδηγός για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της Κω

Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2:51ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency