Συνελήφθη ημεδαπός στη Ρόδο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, προσβολή συμβόλων του κράτους

Συνελήφθη ημεδαπός στη Ρόδο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, προσβολή συμβόλων του κράτους

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη ημεδαπός στη Ρόδο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, προσβολή συμβόλων του κράτους και οπλοκατοχή-οπλοχρησία

 

Ο δράστης αφαίρεσε την ελληνική σημαία από το "Βωμό της Πατρίδας" και όταν εντοπίσθηκε τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι αστυνομικό

 

Κατασχέθηκαν 2 τσεκούρια, δρεπάνι, αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα-όπλα και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε

 

 

Συνελήφθη χθες (4 Μαΐου 2021) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της προσβολής συμβόλων του κράτους, εξύβρισης, βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, οπλοκατοχής-οπλοχρησίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί ο κατηγορούμενος αφαίρεσε την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται στον «Βωμό της Πατρίδας» στην πόλη της Ρόδου και απομακρύνθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κλειστού τύπου.

Άμεσα αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, πραγματοποίησαν επισταμένες αναζητήσεις και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα.

Ακολούθως, ο ημεδαπός προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο, ωστόσο εγκλωβίστηκε από περιπολικό αυτοκίνητο, πλην όμως αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους εξύβρισε και χρησιμοποίησε εναντίον τους πυροσβεστήρα.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, μήκους 40 εκατοστών, σε βάρος Υπαρχιφύλακα, τον οποίο τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται.

Στην κατοχή του δράστη και μέσα στο όχημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το αυτοσχέδιο μαχαίρι, συνολικού μήκους 55 εκατοστών,
  • 2 τσεκούρια και δρεπάνι,
  • αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα – όπλα και
  • 2 πυροσβεστήρες.

Επίσης η σημαία βρέθηκε, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Αρχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

ΘΥΙΘΚΞ.JPG

ς5ΘΡΗΤ.JPG

ADVERTORIALS