Νέες συλλήψεις στην Κω αλλά και στη Ρόδο για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Νέες συλλήψεις στην Κω αλλά και στη Ρόδο  για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών  από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα (10-11-2020)

            Έπειτα από συλλογή νεότερων στοιχείων που ανέκυψαν από τις έρευνες και κατόπιν περαιτέρω αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες την 17.01.2021 από στελέχη του Λιμεναρχείου Κω, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 38 ετών ενώ αναζητείται και ένας 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014, καθώς και δύο (02) αλλοδαποί στη νήσο Ρόδο.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), ζητήθηκε και η συνδρομή της EUROPOL η οποία συνέδραμε στην έρευνα με κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office).

             Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κω ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την επεξεργασία και την σε βάθος ανάλυση όλων των στοιχείων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

           

ADVERTORIALS