Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Αστυνομικο Τρίτη, 10η Νοεμβρίου 2020
fb635fe463085328ed3cc42ff52101a9.jpg
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα
Στην εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα, προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω (ΚΕΑ), στελεχών της Β΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ήτοι του Τμήματος Ασφαλείας ΚΩ με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (Ο.Π.Κ.Ε) και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διεξαγωγή συντονισμένης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στη νήσο Κω.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων, πρώτες πρωινές ώρες της 06/11/2020, συνελήφθησαν, πέντε (05) αλλοδαποί εντός της πόλης της Κω, πλησίον επιβατικού λιμένα Κω, εκ των οποίων οι δύο (02) κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις (3) στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατόπιν περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης με την συστηματική αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Κω, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις (04) ημεδαποί ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών και ένας (01) 25χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014 . Ο 39χρονος ημεδαπός φέρεται ως ηγετικό στέλεχος αυτής, ενώ ένας επιπλέον αλλοδαπός, φερόμενος επίσης ως ηγετικό στέλεχος, αναζητείται.
Συγκεκριμένα: α) ο 35χρονος ημεδαπός και ο 25χρονος αλλοδαπός φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, εν συνεχεία την διευκόλυνση μετακίνησης τους εντός της νήσου, β) ο 29χρονος και η 48χρονη ημεδαποί τους εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, γ) ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος. Επιπρόσθετα, κατά την διενέργεια νομότυπης κατ΄οίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις (03) ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης στη νήσο Κω και σε άλλα σημεία, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-13-085355.png
Νικηταράς για το λιμάνι της Κεφάλου: Πότε ξεκινούν οι εργασίες και τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2027

Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.

dimarkheio.jpg
Στη νέα εποχή των ψηφιακών δυνατοτήτων περνάει ο δήμος Ρόδου

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodes.gr συνδυάζεται πλέον με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Open Council, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Δήμου Ρόδου στην πλήρη ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών

8f9fdf3c5840906a7e0d50630aa4c899-b.jpg
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα ''Αθλητικά Μονοπάτια'' στη Νίσυρο

Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο

papastavrou_stavros-696x464.webp
Σ. Παπασταύρου: Τέλος σε έξι παράνομες χωματερές στα νησιά – Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ σε Πάτμο και Κάλυμνο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποκατάσταση έξι χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων σε ισάριθμα νησιά της χώρας, με χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας