Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο διαλέξεις για την οδική ασφάλεια σε Κω, Μήλο, Ρόδο, Μεγίστη και Κάλυμνο. ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο διαλέξεις για την οδική ασφάλεια σε Κω, Μήλο, Ρόδο, Μεγίστη και Κάλυμνο. ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο 2019 διαλέξεις για την οδική ασφάλεια από στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

 

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -815- μαθητές

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Κω, Μήλο, Ρόδο, Μεγίστη και Κάλυμνο πραγματοποίησαν συνολικά εννέα ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία

Σχολική Μονάδα-Φορέας

Ημερομηνία

Τμήμα Τροχαίας Κω

1ο Δημοτικό Σχολείο Κω

09-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω

Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου

10-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω

Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας

11-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω

Γυμνάσιο Κεφάλου

13-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Μήλου

Δημοτικό Σχολείο Τριοβασάλου

13-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Μήλου

Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα

17-12-2019

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

Δημοτικό Σχολείο Φανών

17-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Μεγίστης

Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης

17-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων

1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου

20-12-2019

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο - προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων - εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά -815- μαθητές οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.

ADVERTORIALS