Υπήκοοι Ρωσίας οι 2 διακινητές των παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν έξω από την Αστυπάλαια και μεταφέρθηκαν στην Κω - Αποβιβάστηκαν στην Κέφαλο

Υπήκοοι Ρωσίας οι 2 διακινητές των παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν έξω από την Αστυπάλαια και μεταφέρθηκαν στην Κω - Αποβιβάστηκαν στην Κέφαλο

Χειριστές του σκάφους ήταν 2 αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας οι οποίοι και συνελήφθησαν.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πρωινές ώρες της Κυριακή γύρω στις 05:00, οι Λιμενικές Αρχές Κω, Αστυπάλαιας, και Καλύμνου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Αστυπάλαιας. Το Ι/Φ είχε εκκινήσει από Τουρκία με προορισμό τις Ιταλικές Ακτές.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλωτά σκάφη της δύναμης FRONTEX, καθώς και τα παραπλέοντα Φ/Γ ''MALTESE FALCON'' σημαίας Μάλτας και Α/Κ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ'' ν. Καλύμνου 569.

Το Ι/Φ εντοπίστηκε από τα παραπλέοντα πλοία και αρχικά ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο του Αγἰου Ιωάννη Σύρνας από το ανωτέρω Φ/Γ, όπου όλοι οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αγκυροβόλιο Κεφάλου ν. Κω και μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του FRONTEX, λόγω του αβαθούς των υδάτων.

Οι πενήντα επτά αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κεφάλου ν. Κω, ανάμεσα τους και οι 2 διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

i.f.jpg

ADVERTORIALS