Ο εορτασμός «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Ο εορτασμός «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Εορτασμός «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε χθες (Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019) η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο φετινός εορτασμός περιελάμβανε τέλεση δοξολογίας σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου, όπου αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, και ακολούθησαν δεξιώσεις προς τους παρευρισκόμενους.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων, οι απόστρατοι του Σώματος καθώς και πολίτες των περιοχών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε, πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δημόσια Νοσοκομεία και από το σύνολο των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι μισές θα διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία.

Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή της Αστυνομίας είναι υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό φάσμα της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί.

ADVERTORIALS