Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, με την παρέμβαση άλλων μεταναστών οι οποίοι αντιλήφθηκαν την απόπειρα βιασμού του ανηλίκου.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα (1η Οκτωβρίου) μεσήλικας Ιρακινός, γύρω στα 65, αποπειράθηκε να βιάσει ανήλικο αγόρι, με την βοήθεια ακόμη ενός ανήλικου Ιρακινού (γύρω στα 15) ο οποίος φίμωσε το παιδί και το κρατούσε για να μην κουνιέται.
Μετανάστες οι οποίοι είδαν το συμβάν, αμέσως κινητοποιήθηκαν και έπιασαν τους δράστες οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά από καταγγελία του πατέρα του ανηλίκου ο οποίος κατάγεται και εκείνος από το Ιράκ.
Το ανήλικο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω για ιατροδικαστική εξέταση!
Αξίζει να σημειωθεί πως το κινητό τηλέφωνο του ενήλικου δράστη απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ο 65χρονος φέρεται να έχει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκδήλωση αφιερωμένη στα ευρωπαϊκά νησιά
Δήμος Κω: Δεν αφορά σε μεροληπτική διαχείριση σε βάρος τους αλλά σε δεδομένα που οφείλουν όλοι να λάβουν υπόψη.
Διακοπή νερού σε κάποιες περιοχές ή χαμηλή πίεση σε κάποιες άλλες.
Στις 21:00, στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Κω.