ΚΩΣ: Σύλληψη 10 αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ε.Έ. - Σύλληψη και 35χρονου διακινητή

ΚΩΣ: Σύλληψη 10 αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ε.Έ. - Σύλληψη και 35χρονου διακινητή

Συνελήφθησαν (14) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Επίσης, συνελήφθη ένας διακινητής αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης


Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου 2019 σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δέκα αλλοδαποί (-4- άνδρες και -6- γυναίκες) ηλικίας από 19 και 49 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών – κλεμμένων διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε προμήθευσε με διαβατήρια τρίτων προσώπων 27χρονη ομοεθνή του και την καθοδηγούσε συνοδεύοντας ανήλικο παιδί της με σκοπό να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερις αλλοδαποί (-3- άνδρες και -1- γυναίκα ηλικίας 21, 22, 30 και 34 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών αδειών διαμονής και διαβατηρίου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με
προορισμό την Ισπανία και την Ολλανδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

ADVERTORIALS