Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς στη Σύμη - '' Το νησί έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες ''

Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς στη Σύμη - '' Το νησί έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες ''

Επιστολή έστειλε η Ε.Α.Υ.Ν.Δ.(Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου) προς τους αρμοδίους με την οποία τους επισημαίνει ότι στη Σύμη έχει γίνει απόβαση  και έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Όπως επισημαίνουν τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στην Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Ν.Δ

Προς: α) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

β) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

αρμόδιο για τη Μετανάστευση κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο

γ)Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

Κοιν.: 1) Αστυνομικό Διευθυντή Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδ/νησου

2) Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κύριε Υπουργέ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, λόγω της όξυνσης του μεταναστευτικού , βρέθηκε σήμερα στο νησί της Σύμης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό νησί, δεν μπορούν να μεταφερθούν με φωτογραφίες ή βίντεο, πόσο μάλλον με ένα έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε την επικρατούσα κατάσταση, με την παρούσα επιστολή μας.

Στην πραγματικότητα έχει γίνει απόβαση στο μικρό ακριτικό νησί και έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στην Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε που εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθ’ ότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί.

Επειδή η τοπική κοινωνία, καθώς και οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί , βρίσκονται στα όρια τους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1) την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και την μεταφορά τους σε ειδικές δομές .

2) την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ. Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη.

3) την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης , το οποίο παραχωρήθηκε αυθαίρετα και χωρίς την συναίνεση της Υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Σύμης, γεγονός που μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών –προσφύγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

p
Manolis Xatziantoniou desk