Συνελήφθη στη Ρόδο 58χρονος ημεδαπός διωκόμενος για απάτη

Συνελήφθη στη Ρόδο 58χρονος ημεδαπός διωκόμενος για απάτη

Συνελήφθη χθες (31 Μαΐου 2018) το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 56χρονος ημεδαπός ο οποίος διωκόταν για υπόθεση απάτης.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη -6- ετών.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε συλληφθεί τον Ιουνίου του 2016 στη Ρόδο κατηγορούμενος για παρόμοιο αδίκημα στο πλαίσιο εξιχνίασης υπόθεσης εξαπάτησης αλλοδαπών 

Ο δράστης προσποιούμενος το δικηγόρο εξαπατούσε αλλοδαπούς υπόσχοντάς τους «νομιμοποίηση» στη χώρα

 Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο δράστης προσποιούμενος το δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας, εξαπατούσε συστηματικά υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντας τους με πλαστά πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης έχουν εξιχνιαστεί οκτώ παρόμοιες περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξε από τις αρχές του 2015 έως σήμερα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος του αγγίζει τις 15.000 ευρώ.

 

ADVERTORIALS