Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και στην Λέσβο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και στην Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν.Φαρμακονησίου, μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνόδεψε την ανωτέρω λέμβο με ασφάλεια στο λιμάνι Φαρμακονησίου όπου αποβιβάστηκαν στην ακτή όλοι οι αλλοδαποί, ενώ συνελήφθη και ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου φερόμενος ως διακινητής.
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν.Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό και την επιτήρηση του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε δύο σκάφη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίοι στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου με ασφάλεια, με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού.

ADVERTORIALS