Έρχονται αστυνομικοί από την Κρήτη για να ενισχύσουν Κω και Λέρο. Διαμαρτύρονται οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης

Έρχονται αστυνομικοί από την Κρήτη για να ενισχύσουν Κω και Λέρο. Διαμαρτύρονται οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης

Προς μεγάλη μας έκπληξη και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, πρωινές ώρες της 01-03-2017, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την υπ’ αριθ. 1244/17/419486 διαταγή, με την οποία διατάσσει την ενίσχυση των νήσων Λέρος - Κώς, με την απόσπαση αδιευκρίνιστου αριθμού αστυνομικών της Κρήτης, οι οποίοι μάλιστα στελεχώνουν τις τοπικές διμοιρίες υποστήριξης και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, με προοπτική επέκτασης σε έξι (6) μήνες.
Οι αποσπάσεις αυτές, όπως αναφέρει η διαταγή, γίνονται λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών και σε περίπτωση μη εκδήλωσης επιθυμίας των αστυνομικών, ζητείται από τους Αστυνομικούς Διευθυντές να ορίσουν τουλάχιστον τρεις αστυνομικούς ανά Νομό. Σημειώνεται, ότι ήδη από τον Ιανουάριο 2017, η Κρήτη διαθέτει αστυνομικούς για τον ανωτέρω σκοπό, με προσωρινές μετακινήσεις χρονικού διαστήματος είκοσι ημερών και με διαταγές που εκδίδονται την τελευταία στιγμή, διαταράσσοντας χωρίς λόγο την υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας.
Βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας της θερινής τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος προβλέπεται ιδιαίτερα έντονη και αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρόνια, και η ενίσχυση των υπηρεσιών αστυνόμευσης τουριστικών περιοχών αλλά και των αεροδρομίων όλου του νησιού είναι επιβεβλημένη. Ας μη ξεχνάμε ότι η Κρήτη αποτελεί πύλη εισόδου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσφατα είχαμε τον εντοπισμό εξήντα (60) μεταναστών στο νομό Χανίων. Αντί λοιπόν να ενισχυόμαστε με αστυνομικούς από Διευθύνσεις Αστυνομίας εκτός Κρήτης, καλούμαστε σε μία τέτοια κρίσιμη περίοδο για εμάς, να ενισχύουμε τις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας.
Παράλληλα μία τέτοια απόσπαση, μη εθελοντική, θα προκαλέσει έντονα προβλήματα στον σχεδιασμό και την οικογενειακή γαλήνη των συναδέλφων μας.
Καλούμε την πολιτική και φυσική μας ηγεσία να αποσύρει αυτή την άδικη για την Κρήτη διαταγή, εκτιμώντας τα δεδομένα που παραθέσαμε παραπάνω.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για την ενημέρωσή της και για τις δικές της ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο Πρόεδρος Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης
Η Πρόεδρος Χανίων Μαρία Ξενικάκη
Ο Πρόεδρος Ρεθύμνου Νίκος Μαλλιαρός
Ο Πρόεδρος Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης

ADVERTORIALS