ΚΩΣ- 22 μήνες φυλάκιση και 10.000 € πρόστιμο στον 65χρονο τέως Δικηγόρο για υπόθεση διακίνησης αλλοδαπού

ΚΩΣ- 22 μήνες φυλάκιση και 10.000  € πρόστιμο στον 65χρονο τέως Δικηγόρο για υπόθεση διακίνησης αλλοδαπού

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnew24.gr o 65χρονος τέως δικηγόρος ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Κω για διακίνηση αλλοδαπού, καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ο 65χρονος συνελήφθη χθες βράδυ στην Κω, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Κω,μαζί με έναν 22χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράνομη μεταφορά-διευκόλυνση-διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, χθες το βράδυ περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο του λιμένα της Κω τον 22χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος τους επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι, ο 65χρονος ημεδαπός είχε προμηθεύσει τον 22χρονο παράτυπο αλλοδαπό με το πλαστό έγγραφο, καθώς και με ακτοπλοϊκό εισιτήριο προκειμένου να τον διευκολύνει να ταξιδέψει στον Πειραιά.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Κω, εντοπίστηκε ο 65χρονος μέσα σε πλοίο της γραμμής Κως – Πειραιάς να αναμένει τον 22χρονο, προκειμένου να τον συνοδεύσει στον προορισμό του.

Κατασχέθηκαν:

• Το πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλου αλλοδαπού
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
• Κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

ADVERTORIALS