Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει εκτάκτως ΟΠΚΕ σε Κω, Σάμο και Χίο από την 1η Δεκεμβρίου

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει εκτάκτως ΟΠΚΕ σε Κω, Σάμο και Χίο από την 1η Δεκεμβρίου

 Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε  να μεταβούν από την 1η Δεκεμβρίου 2016  Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε Κω, Σάμο και Χίο. Σε πρώτη φάση σε κάθε νησί θα φτάσει από μία ομάδα (αποτελούμενη από 10-12 αστυνομικούς).

Πρόκειται για εκπαιδευμένους άνδρες που θεωρούνται από τους πλέον μάχιμους στη μάχη κατά του εγκλήματος. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη διαπίστωση ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση. Οι άνδρες που θα φύγουν από την Αθήνα θα έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό τους αλλά όχι και τα τζιπάκια με τα οποία επιχειρούν στην πρωτεύουσα. Στα νησιά θα συμπράξουν με τις τοπικές ομάδες με στόχο να υπάρχουν σε κάθε νησί τουλάχιστον δύο ομάδες, που θα επιβλέπουν –μεταξύ άλλων- και τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν hotspot.

Η παρουσία τους σε Κω, Σάμο και Χίο είναι ένα μικρό δείγμα της πρόθεσης της Αστυνομίας να λάβει μέτρα στα νησιά. Στελέχη της «βλέπουν» ότι η μετακίνηση εγκλωβισμένων μεταναστών στην ενδοχώρα δεν μπορεί να επιτευχθεί για να μην διαταραχθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, ενώ ο χειμώνας ήρθε και οι χαμηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται στις περιοχές με hotspot μπορεί να γεννήσουν και άλλα περιστατικά όπως αυτό της περασμένης εβδομάδας με την έκρηξη σε σκηνή στη Μόρια. Και αυτό γιατί θα πληθύνουν οι φωτιές στα κέντρα φιλοξενίας από πρόσφυγες που δεν έχουν άλλο τρόπο να ζεσταθούν. Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας επικοινωνούν μεταξύ τους και έτσι μία «σπίθα» μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξεγέρσεων.

ADVERTORIALS