Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στη ΔΕΠΑΝΟΜ με τη συμμετοχή του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Φωτάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υλοποίηση έργων που αφορούν τη δημόσια υγεία στα Δωδεκάνησα.
Τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του νέου νοσοκομείου της Κω αλλά και του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια.
Η αδυναμία ένταξης του έργου του νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ οδηγεί νομοτελειακά στην αναζήτηση άλλων λύσεων. Παράλληλα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του έργου του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα παραδοθεί σε δύο μήνες.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας, σε δήλωσή του, επισημαίνει:
'' Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παραχωρήσει τη σχετική έκταση στο Υπουργείο Υγείας για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Κω.
Τα διατηρητέα ιταλικά κτίσματα που βρίσκονται εντός της έκτασης, δεν αποτελούσαν τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Δυστυχώς, το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Και αυτό είναι το πρόβλημα.
Είμαι νέος Βουλευτής , δεν θέλω να κοιτάζω το παρελθόν και να καταλογίζω ευθύνες.
Με ενδιαφέρει τι μπορούμε να κάνουμε τώρα, ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί αυτό το μεγάλο έργο για την Κω.
Στο νέο προγραμματικό πλαίσιο 2013-2020 πρέπει να δημιουργηθεί τομεακό πρόγραμμα για τις υποδομές δημόσιας υγείας.
Είναι η μοναδική λύση που υπάρχει. Επικοινώνησα ήδη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη αλλά και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να κινηθούμε όλοι συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, οι πρακτικές των υποσχέσεων και των εξαγγελιών ανήκουν στο παρελθόν.
Δεν έπρεπε να είχε φτάσει σε αυτό το σημείο η προοπτική κατασκευής του νέου νοσοκομείου της Κω.
Η δική μου δέσμευση και υπόσχεση είναι ότι θα δουλέψω, σοβαρά και συγκροτημένα, για να ανοίξει ένα τομεακό πρόγραμμα για τις υποδομές δημόσιας υγείας στο νέο προγραμματικό πλαίσιο 2013-2020.
Είναι η μόνη λύση για την Κω.
Σε ότι αφορά στο Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ με διαβεβαίωσε ότι ο εργολάβος ολοκληρώνει τις εργασίες και ο χρόνος παράδοσής του θα είναι σε δύο μήνες από σήμερα''.
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας