Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει 23 υποθέσεις που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο από μία υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής» δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στον ΟΑΕΔ έφτασαν τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκαν οι εμπλεκόμενοι.
Κομπίνες σε όλη τη χώρα
Παράλληλα 21 πειθαρχικές υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Οι 13 υποθέσεις αφορούν στην Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Ρόδο, την Κω, στο Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο (αποδεικνύοντας πως η δράση των επιτηδείων δεν έχει... τοπικούς περιορισμούς).
rodosalarm.gr
Δείτε φωτογραφίες από το φουσκωτό του λιμενικού στο οποίο το ταχύπλοο προσέκρουσε από τη δεξιά πλευρά - Ο δουλέμπορος χειριστής «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»
Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της Χίου. Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων