Την έντονη αντίδραση και τη δημόσια διαφωνία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Δένδια για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών.
Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
''Δεν ξέρω αν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, τεχνοκράτες ή συνεργάτες σας, σας έχουν οδηγήσει να ανακοινώσετε, το προηγούμενο διάστημα, ότι θα δημιουργηθεί στη Ρόδο Κέντρο Φιλοξενίας και Κράτησης Λαθρομεταναστών.
Αν υπάρχει ένας πυλώνας της οικονομίας που είναι σήμερα ανθηρός και στηρίζει την εθνική οικονομία, αυτός είναι ο τουρισμός.
Η Ρόδος είναι ένας ευρωπαϊκός, ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, όπως είναι και η Κως, η Μύκονος και η Κέρκυρα.
Δεν θα τολμούσα ποτέ εγώ αγαπητοί συνάδελφοι, να προτείνω να δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης και Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα ή στη Μύκονο και την Κω.''
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον κ. Δένδια να υπάρξει συνεννόηση, συμφωνία και όχι μονομερείς ενέργειες.
Παράλληλα έθεσε τρία κριτήρια για την επιλογή των περιοχών που θα δημιουργηθούν τα κέντρα κράτησης των λαθρομεταναστών.
Α. Να μην αποτελούν τουριστικό προορισμό.
Β. Να μην χαρακτηρίζονται από υψηλή ή σχετική πληθυσμιακή πυκνότητα.
Γ. Να υπάρχουν προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, τήρησης των κανόνων υγιεινής και να τηρούνται προδιαγραφές ασφαλείας.
Ταυτόχρονα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών και σε Κέντρα Κράτησης.
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας