Εν όψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου της Κοινωνικής Οικονομίας που συνδιοργανώνουν στις αρχές Νοεμβρίου ο Δήμος της Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος αποσαφηνίστηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εργασίας οι δυνατότητες απορρόφησης ανέργων επιστημόνων μέχρι 35 ετών από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με μηνιαία επιδότηση 650 ευρώ για 27 μήνες από το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».
Ήδη η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ) και τους υπευθύνους των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων προετοιμάζονται για να εντάξουν στις επιχειρήσεις τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νέων επιστημόνων από το εν λόγω πρόγραμμα.
Παράλληλα οι συναντήσεις του κ. Κιλιμάτου στα Υπουργεία Εσωτερικών και Απασχόλησης ανέδειξαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ταχύτατη ανάπτυξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Κω και ιδίως αυτών που αφορούν καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες με στόχο την ένταξη νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας και για την ενίσχυση τους όπως και την επέκταση τους σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι και το γεγονός προετοιμασίας ενός νέου συνεδρίου στο οποίο ο Δήμος της Κω και το Δίκτυο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ» θα συμμετάσχουν και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας