Η υπόθεση, που εκτιμάται ότι δεν είναι η μοναδική αλλά αφορά και δεκάδες άλλες οικογένειες από την περιοχή της Δωδεκανήσου, διαδραματίστηκε στην Αντιμάχεια της Κω αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη φανερώνει ότι η λειτουργία των υπηρεσιών και των επιτροπών μας, αγγίξει απίστευτα επίπεδα αναλγησίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας όπως κατήγγειλε ο Κ. Κ. οικοδόμος στο επάγγελμα και πατέρας πέντε παιδιών, το κράτος στέρησε από δύο αδέλφια που έχει υιοθετήσει και έχει εντάξει πλήρως στην οικογένειά του, ένα πενιχρό επίδομα που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες τους.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Το ένα από τα δύο αδέλφια η 27χρονη Κατερίνα πάσχει αποδεδειγμένα από βαριά νοητική στέρηση, από προχωρημένο σακχαρώδη διαβήτη και από μερική τύφλωση! Η μητέρα των παιδιών αυτών (που ήταν συγγενής με την οικογένεια του οικοδόμου από την Κω) πέθανε πριν δύο περίπου χρόνια, ο πατέρας ήταν άρρωστος κι έτσι την επιμέλεια των παιδιών πήρε επισήμως η οικογένεια του οικοδόμου.
«Τα νιώθω σαν δικά μου παιδιά – είπε στην «Ροδιακή» ο 55χρονος οικοδόμος. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είμαστε. Δεν με βαστά η καρδιά μου να το κλείσω στη Λέρο το κορίτσι. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί και το πώς είναι να ζουν και να μεγαλώνουν μέσα σε μια οικογένεια τα παιδιά αυτά.
Δίνω τον δικό μου αγώνα με τη γυναίκα μου να ανταποκριθούμε σε αυτό που αναλάβαμε. Περιμέναμε ότι το κράτος θα μας στήριζε. Αλλά αντί να μας βοηθά, μας άφησε στο έλεος του Θεού. Είμαστε σε απόγνωση, γι αυτό αποφάσισα να επικοινωνήσω με σας. Αν μπορέσετε βοηθήστε μας. Με όποιο τρόπο. Εγώ δεν ξέρω πια τι να κάνω..!»
http://www.newsbomb.gr
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας