Η Λέσχη LIONS Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», με συνοδεία 20 ατόμων , μελών, φίλων και ιατρών, επισκέφτηκε το νησί της Νισύρου το Σάββατο 8/9/2012, με σκοπό να εξετασθούν παιδιά νηπίου δημοτικού και γυμνασίου, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το ειδικό έντυπο υγείας που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (σε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να έρθουν στην Κω ή σε άλλα γειτονικά νησιά που έχουν τις απαιτούμενες ειδικότητες)
Οι ιατροί εξέταζαν από το πρωί ως τις 15:30 και το απόγευμα. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους ντόπιους της πόλης και όλων των χωριών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παιδιών που εξετάστηκαν, να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο Ν. Καρακωνσταντίνο και την αντιδήμαρχο Μ. Κιτρίνα, για την παραχώρηση του Πολυδύναμου Ιατρείου, την αγροτική ιατρό κυρία Γιασμήν Ελ Χάτζ, την κυρία Αθανασία Τζημουλάκα, μαία, την κυρία Ανθούλα Σφακιανού , γραμματέα του Δημαρχείου για την ενημέρωση των κατοίκων της Νισύρου, τον L.Κουκλάκη για την οργάνωση της διαμονής μας, καθώς και για την άψογη περιήγηση που μας προσέφερε στο νησί, τη Δημοτική τηλεόραση Κω, τα μέλη και τους φίλους της λέσχης μας που συνόδεψαν την ομάδα . Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης στους ιατρούς μας που ακούραστα και με ένα μεγάλο χαμόγελο και υπομονή απαντούσαν σε κάθε ερώτηση των γονιών εξετάζοντας παράλληλα και χωρίς διάλειμμα όλα τα παιδιά και μεγάλους σε κάποιες περιπτώσεις.: Κυριακόπουλο Νίκο (γυναικολόγο), Κατερίνα Γαβαλά (οφθαλμίατρο) οι οποίοι μόλις έμαθαν για το γεγονός, και ενώ ήταν στο νησί, έτρεξαν πρόθυμα να βοηθήσουν. Τον οδοντίατρο L. X.Χατζηστάση, (προσφέρει επίσης δωρεάν περίθαλψη στους τροφίμους του σωφρονιστικού ιδρύματος του νησιού μας πάρα πολλά χρόνια)και τον Παιδίατρο (εμπνευστή της ιδέας) Α.Σκουμάτζο.
Η Γενική Γραμματέας Η Πρόεδρος
Πολίτου Μαρία Παρισίδη Σμαράγδη





Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας