Με τη μελέτη 8/2007 επί δημοτικής Αρχής Κυρίτση, ξεκίνησε η διάνοιξη του τμήματος της οδού Ιερού Λόχου, μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Πίνδου.
Με εργασία σχεδόν δύο χρόνων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανασκαφική έρευνα, διαθέτοντας ως δήμος προσωπικό και μηχανήματα.
Στη συνέχεια, το 2011, η δημοτική αρχή Καϊσερλη και ενώ είχε σταματήσει το έργο για μεγάλο διάστημα, μετέτρεψε την αυτεπιστασία σε εργολαβία, αυξάνοντας το κόστος του έργου κατά, περίπου 47.000,00ευρώ!!
Επί σχεδόν ένα χρόνο το έργο «σέρνεται» και την Πέμπτη 6/9/2012 είδα ότι ξεκίνησε η διάστρωση πλακών στα πεζοδρόμια, όπως διαπίστωσα δε και επί της Ελ. Βενιζέλου.
Φαντάζομαι ότι αυτό προβλέπεται στην εργολαβία και δε θα έρθει ως πρόσθετο κόστος την ώρα που θα μπορούσαν τα συνεργεία του δήμου να τοποθετήσουν τις πλάκες στην Ελ. Βενιζέλου.
Ελπίζω επίσης να προβλέπεται στην εργολαβία η αγορά και τοποθέτηση φωτιστικών και σύντομα να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία.
Στο ίδιο ακίνητο, ιδιοκτησίας Κουτσουράδη, υπάρχει και άλλος δρόμος, προέκταση της οδού Γ. Κουτσουράδη, για την οποία εμείς, ως δημοτική αρχή, είχαμε συνεννοηθεί με την Αρχαιολογική υπηρεσία για την ανασκαφή και αυτού του τμήματος, όπως επίσης με τους ιδιοκτήτες για τη διαδικασία αναλογισμού και αποζημίωσης και τη διάνοιξη του.
Για το λόγο αυτό παρέμενε ημιτελές το πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου προς την πλευρά της ιδιοκτησίας Κουτσουράδη και μετά την ανακατασκευή της υπόβασης, που είχαμε κάνει, τότε δεν τοποθετήθηκαν πλάκες.
Επειδή θεωρούσαμε και θεωρούμε, ως παράταξη, ιδιαίτερα σημαντικό να διανοίγονται δρόμοι του παλαιού σχεδίου πόλης, που από το 1968 οι δημοτικές αρχές δεν ακουμπούσαν, μέχρι το 2007 που ανέλαβε η δημοτική αρχή Κυρίτση, παρακαλώ να με ενημερώσετε αν υπάρχει στο άμεσο μέλλον απόφαση για την ολοκλήρωση της παρέμβασης σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου της πόλης, ή αφού ολοκληρώσει η σημερινή αρχή το δικό μας έργο, αφήσει τα πράγματα στη μέση.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κω
Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας