ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

''Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για την εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου''

Πολιτικη Τετάρτη, 25η Ιουλίου 2012
''Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για την εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου''
Προς τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κω

ΘΕΜΑ: διαπαραταξιακή επιτροπή για τον Kανονισμό Λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου

κ. πρόεδρε,

1. Λυπούμαστε για την εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου της 23-7-2012, για την οποία υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή που με βαση τον καλπονοθευτικο εκλογικό νόμο εχει τα 2/3 των μελών του και θα έπρεπε να εχει εξασφαλισμένη την αναγκαία πλειοψηφία από μόνη της πριν την σύγκλιση.

Το γεγονός αποδεικνύει τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της δημοτικής πλειοψηφίας, αλλά πρωτίστως η ευθύνη ανήκει σε σας.

Αν λειτουργούσε η συλλογικότητα του νόμου που μιλά για προεδρείο του δημ. συμβ., η ευθύνη δεν θα ήταν μονομερής! Θα ήταν και των εκπροσώπων της μειοψηφίας!

Τα γεγονότα αποδεικνύουν την ανάγκη ενός ανοικτού και δημοκρατικού κανονισμού λειτουργίας που να προστατεύει τον θεσμό του προέδρου, την συλλογικότητα του προεδρείου και να αναδεικνύει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου.

2. Μας καλέσατε σήμερα για διαπαραταξιακο την Πέμπτη 26-7-2012.

Στην πρόσκληση σας βλέπουμε ότι κάνατε δεκτή την 1 από τις 21 προτάσεις μας που σας υποβάλαμε από 10-7-2012. Την πιο ανώδυνη για το περιεχόμενο και τον χαρακτηρα του προτεινόμενου κανονισμού!

Για παράδειγμα δεν αντιμετωπίζεται η απαράδεκτη ''τριτοκοσμική'' ελληνική πρακτική να συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο όποτε βολεύει τον εκάστοτε δήμαρχο!

Να μην ακολουθεί η ημερήσια διάταξη του οργάνου την λαϊκή αγωνία και να απουσιάζει από την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα (π.χ. κινητοποιήσεις εργαζομένων, rayanair,all inclusive etc ).

Να περιθωριοποιείται η αντιπολίτευση!

Να κυριαρχεί η σκοπιμότητα!

Το ζήτημα του κανονισμού είναι πολιτικό.

Η δημοτική αρχή με την πρόταση της αφήνει εκτός συζήτησης τις παθογένειες του τοπικού συστήματος εξουσίας. Υπηρετεί τον δημαρχοκεντρισμό και επιβάλλει την εργαλειακή αντίληψη εκμετάλλευσης του θεσμού. Η σκοπιμότητα, η δημιουργία εντυπώσεων και ο έλεγχος των διαδικασιών θα εξακολουθήσουν να είναι ο κανόνας, όπως μέχρι σήμερα.

Δημαρχοκεντρισμός και η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συμβιβάζονται!

κ. πρόεδρε,

Λείπουν οι προϋποθέσεις για ένα στοιχειώδες δημοκρατικό άνοιγμα του δημοτικού συμβουλίου μέσω των προτάσεων της δημοτικής αρχής για τον αναγκαίο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου.

Έχετε τις προτάσεις μας που είναι προϊόν σοβαρής δουλειάς πολλών χρόνων.

Η παρουσία μας στο διαπαραταξιακό όργανο δεν εχει νόημα.

Για την Σ.Ε.

Ν. Μυλωνάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 7:06ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας