Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων στο Δημόσιο, με στόχο την επαναφορά των 60 δόσεων, θα κατατεθεί ως πρόταση στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στο βάρος των υποχρεώσεων τους που εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, καλούνται ταυτόχρονα να καταβάλουν στο Δημόσιο σχεδόν άμεσα το σύνολο των υποχρεώσεων τους.
Η τροποποίηση των ρυθμίσεων του ΤΕΜΠΜΕ και η διαμαρτυρία για την απαράδεκτα χαμηλή, σε βαθμό κοροϊδίας, χρηματοδότηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στα πλαίσια του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου απασχόλησαν επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που αποφάσισε να ζητήσει την άμεση τροποποίηση της σχετικής προκήρυξης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως σύμφωνα με το ισχύον περιεχόμενο της προδημοσίευσης του ανωτέρω προγράμματος, το πλήθος των εμπορικών επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να τύχουν επιδότησης στο Νότιο Αιγαίο, είναι εννέα (9) !
Σε ότι αφορά το ζήτημα της αεροπορικής εταιρείας Ryan Air, o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Πάππου ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις που ουσιαστικά αφορούν όσα δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης που παρευρέθη στη συνεδρίαση και υπερασπίστηκε τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής τόσο από την ΔΕΤΑΠ όσο και από τον ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.
Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.
Δείτε τα θέματα!
Κείμενο του Καΐσερλη Κώστα.