ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
H ''οικογενειακή'' φωτογραφία του ΦoΔΣΑ είχε απουσίες. Τυχαίο;

Κρεμαστινός: ο λαός να δημιουργήσει Βουλή προσώπων και όχι κομμάτων

Πολιτικη Παρασκευή, 20η Απριλίου 2012
Κρεμαστινός: ο λαός  να δημιουργήσει Βουλή προσώπων και όχι κομμάτων
Να δημιουργήσουν Βουλή προσώπων και όχι κομμάτων, κάλεσε τους κατοίκους της Καλύμνου ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες 19 Απριλίου 2012 κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί.

Ο κ. Κρεμαστινός στη συνέντευξη έκανε απολογισμό του έργου που έχει παράξει στη διάρκεια της θητείας του. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στο νησί αλλά και στη συμβολή του ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα του ΙΚΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και στα οφέλη που θα έχουν οι Δωδεκανήσιοι από τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού και του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε πως για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας ευθύνη έχουν όλοι . Μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν για την κατάσταση αυτή η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να πρέπει να εξαιρέσει κανείς και το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα μικρότερα κόμματα.

« Η ΝΔ ευθύνεται γιατί επί της τελευταίας 5ετίας της στη διακυβέρνηση της χώρας δημιούργησε μεγάλο μέρος της σημερινής κατάστασης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη γιατί δεν κατάφερε να την θεραπεύσει», τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα είναι ασθενής που νοσεί βαριά και χρειάζεται εντατική θεραπεία.

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως κατανοεί μεν τον θυμό, την οργή, και τη διάθεση των πολιτών να τιμωρήσουν πολιτικούς και κόμματα, επισήμανε όμως ότι εάν ο λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου θελήσει μόνο να τιμωρήσει τα μεγάλα κόμματα, θα δημιουργηθεί χάος στη διακυβέρνηση της χώρας και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν εξεγέρσεις. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν τη σωστή επιλογή στις εκλογές», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ Κρεμαστινός, υπογράμμισε πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία θα μετέχουν και τα κόμματα της Αριστεράς. «Επιδίωξη της όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά την 6η Μαΐου, θα πρέπει να είναι η σύσταση ενός Κράτους Αλληλεγγύης, με κοινωνικές και όχι προνοιακές διαστάσεις, δηλαδή ένα κράτος που θα ενδιαφερθεί κυρίως για τους άνεργους, τους άστεγους και τους πεινασμένους που καταφεύγουν σήμερα στα συσσίτια. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό είναι η επιλογή από τον κόσμο προσώπων υπεύθυνων, αξιόπιστων, που να εμπνέουν εμπιστοσύνη. Η νέα Βουλή θα πρέπει να είναι «Βουλή προσώπων και όχι κομμάτων», και πάντως όχι των προσώπων εκείνων που επαγγελματικά προβάλλουν ορισμένα ΜΜΕ», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ο κ. Κρεμαστινός, κάλεσε τους πολίτες να απομακρύνουν με την ψήφο τους όλους εκείνους που συμμετείχαν στη δημιουργία του Κράτους διαπλοκής και έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει πως σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η λογική ορισμένων κομμάτων ότι τάχα με διαφορετική προσέγγιση, θα «γονατίσουν» τους γίγαντες της Ευρώπης.

Ακολούθως ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε ότι δέχεται αισχρό και ανελέητο πόλεμο από πολλούς παράγοντες αλλά ότι ίδιος αρνείται να πληρώσει οποιονδήποτε προκειμένου να διαφημιστεί.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε, πριν από την εκλογή του στη θέση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, στον κ. Ε. Βενιζέλο σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την ενεργή συμμετοχή και των κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Κρεμαστινός υπενθύμισε πως δικαιώθηκε πλήρως για όσα έλεγα πέρυσι περί πολυκομματικής κυβέρνησης». Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο διασφαλίζεται η ομαλή πορεία της χώρας εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, και ιδιαίτερα ως προς το ΠΑΣΟΚ, κατηγορηματικά δήλωσε πώς εάν το ΠΑΣΟΚ δεν συγκροτηθεί ως ένα Ευρωπαϊκό σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ο ίδιος δεν θα έχει θέση σε αυτό. Το κόμμα πρέπει να επιστρέψει στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, είπε.

Ο κ. Κρεμαστινός ρωτήθηκε όμως και για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης- μαϊμού που κυκλοφόρησε προσφάτως, σύμφωνα με την οποία το προβάδισμα στις επικείμενες εκλογές έχει έτερος υποψήφιος. «Πρέπει να σας πληροφορήσω πως υπάρχουν σοβαρές δημοσκοπήσεις από γνωστές και έγκυρες εταιρείες (όπως η Kappa Research) - και όχι εταιρείες ανύπαρκτες - που δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός.

Όπως και στην Κω, έτσι και στην Κάλυμνο ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε γιατί επέλεξε ως κεντρικό σύνθημα το «Μιλάω ξεκάθαρα στον κόσμο» για την προεκλογική του εκστρατεία. «Γιατί στους πολίτες πρέπει να λέγεται πάντα η αλήθεια», είπε. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι με το Ναι στο μνημόνιο εκ μέρους του, έδωσε χώρο στην ελπίδα , ενώ αντίθετα ένα Όχι θα οδηγούσε την Ελλάδα στον αιφνίδιο θάνατο.

Πριν από τη συνέντευξη του κ. Κρεμαστινού και μετά από σύντομο χαιρετισμό του Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου κ. Θεόδωρου Στεργίου , τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινές του στοχεύσεις με τον κ. Κρεμαστινό, σε θέματα της Καλύμνου, μιλώντας συγκεκριμένα για τη μεγάλη του συμβολή στη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ αλλά και για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη συνέχιση λειτουργίας του Ιατρείου του ΙΚΑ στο Χωριό.

«Πέρα από το τεράστιο διακύβευμα σε κομματικό επίπεδο, θα πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν και άτομα αξιόλογα, προσωπικότητες με ευρεία απήχηση και κύρος, τα οποία ακόμα και με ένα τηλεφώνημα στους θεσμικούς παράγοντες της χώρας μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα Δωδεκάνησα στα σοβαρά προβλήματά τους», τόνισε ο δήμαρχος Καλυμνίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-16-130216.png
Παραλίγο Τραγωδία στην Αβέρωφ – Μηχανάκι πήγε να πατήσει κοριτσάκι που πετάχτηκε στον δρόμο!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουνίου στην οδό Αβέρωφ.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Τρίτη, 17 Ιουνίου 5:29ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency