ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Ενημέρωση και ευχές για το Πάσχα από την ΕΟΔ ΚΩ

Κοινωνια Σάββατο, 7η Απριλίου 2012
Ενημέρωση και ευχές για το Πάσχα από την ΕΟΔ ΚΩ
Στην Ελλάδα, ο εορτασμός του Πάσχα συνοδεύεται από μία σειρά ατυχημάτων, που οφείλονται, κυρίως, στη μεγάλη έξοδο που παρατηρείται, καθώς και στη χρήση πυροτεχνημάτων κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι την περίοδο του Πάσχα Πανελλαδικά 30.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία και λαμβάνει χώρα το 69% της ετήσιας επίπτωσης των τραυματισμών από βεγγαλικά.

Εστιάζοντας στα βεγγαλικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποφυγής τέτοιου είδους ατυχημάτων. Χρησιμοποιόντας βεγγαλικά λανθασμένα ή χαλασμένα μπορεί να προκληθούν σημαντικές βλάβες στο σώμα του ανθρώπου (π.χ ακρωτηριασμοί άκρων). Έχει αποδειχθεί ότι πλειοψηφία των ατυχημάτων αυτών γίνοται σε δημόσιο χώρο, καθώς επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των ατυχημάτων αφορούν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, εκ των οποίων στο 90% των περιπτώσεων δεν υπάρχει επίβλεψη από ενήλικα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται, όπως επίσης και η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.

Στην Κω ,αλλά και στα γύρω νησιά, πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει τέτοιου είδους καταστάσεις στο παρελθόν τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να ξαναζήσουμε αγωνιόντας για κάποιο φίλο - γνωστό ή οι άλλοι για εμάς.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Ενημερώνουμε τα παιδιά για τον κίνδυνο τραυματισμού και την αναγκαιότητα αποφυγή χρήσης βεγγαλικών.

Στην Ανάσταση, οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά μακριά από τον πυρήνα των βεγγαλικών, αποφεύγουν τα σημεία με συνωστισμό και να δεν σηκώνουν ψηλά τα παιδιά.

Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.

Προσοχή στις λαμπάδες. Χρησιμοποιούμε προστατευτικά φανάρια.

Το Δ.Σ και τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου σας εύχονται Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 11:18ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας