ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πτήσεις ελικοπτέρου άνωθεν Κω-Καλύμνου, απόψε το βράδυ, λόγω ολοκλήρωσης στρατιωτικής άσκησης. Καμία ανησυχία!

Ισραήλ: "Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο"

Κοινωνια Παρασκευή, 30η Μαρτίου 2012
Ισραήλ:
Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα...

στην Ανατολική Μεσογείο.Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι αυτό αποφασίστηκε μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ στις οκτώ η ώρα που κλήθηκε σε συνεδρία λόγω της τουρκικής απειλής κατά των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα από τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα. Ιδιαίτερα στις πτήσεις αεροσκαφών παρατηρήθηκε αύξηση κατά τις τελευταίες 48 ώρες πάνω από το ελληνικό νησί του Καστελόριζου, στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές. Οι εν λόγω πτήσεις έγιναν συνοδεία από τουρκικά μαχητικά.

Η Αθήνα φοβάται μια τουρκική επίθεση στο νησί, ο πληθυσμός του οποίου είναι λιγότεροι από 1.000 κατοίκους και πιθανόν να προβεί σε προσπάθεια καταστροφής ή κατάληψης.

Το Ισραήλ υποπτεύεται ότι οι τουρκικές επιθέσεις στο ελληνικό νησί θα δώσουν το σήμα της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των πλατφορμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Η Άγκυρα θα ενεργήσει με το πρόσχημα ότι το Ισραήλ και η Κύπρος δεν έχουν δικαίωμα να ξεχωρίζουν και να αξιοποιούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στις ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου- μια περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, γνωστή ως 'οικόπεδο 12' – μπλοκ 12- χωρίς την συγκατάθεση της κατεχόμενης Κύπρου.

Η Τουρκία στηρίζει τη καταγγελία της ότι το Ισραήλ αποστερεί από τους φυσικούς πόρους το Λίβανο. Οι συνομιλίες μεταξύ του Λιβάνου και της Κύπρου για την επίλυση αυτού του ζητήματος δεν προχώρησαν. Η Βηρυτός αρνείται κάθε συζήτηση με το Ισραήλ.

Ούτε η Αθήνα, ούτε η Ιερουσαλήμ έχουν ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα επικαλεστούν το νέο σύμφωνο άμυνας.

Debkafiles-Israel & parapona-rodou.blogspot.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-17-144112.png
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ:  Τραγικά προβλέψιμος ο κ. Νικηταράς. 6 χρόνια μετά του φταίει ο Κυρίτσης

''Η δημοτική αρχή του κ. Νικηταρά αποδείχθηκε τραγικά προβλέψιμη''

96e0efda0167dee87eb6b7fb5fc30ab7_xl.webp
Η Οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων στις οδούς Ακτή Κουντουριώτη, Ρήγα Φεραίου και Αντ. Ιωαννίδη

Δείτε την εισήγηση της προέδρου Γεωργίας Κασσιώτη και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής.

stighmiotipo-othonis-2025-06-17-093736.png
Νικητιάδης προς Πιερρακάκη στη Βουλή: «Όχι» στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι, δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ούτε με τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 1:29ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency