ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Κραυγή απελπισίας από Αρχιμανδρίτη στη Ρόδο, που ζει το δικό του δράμα!

Κοινωνια Παρασκευή, 30η Μαρτίου 2012
Κραυγή απελπισίας από Αρχιμανδρίτη στη Ρόδο, που ζει το δικό του δράμα!
Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, κατά κόσμον Λεωνίδας Μισσός που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ο 40χρονος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου τα τελευταία δύο χρόνια έχει φτάσει στα όρια του από την κοινωνική αδιαφορία του κράτους.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο Αρχιμανδρίτης νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να διαγνώσουν από πού προέρχεται το σάκχαρο του. Μετά από πενθήμερη νοσηλεία του εμφυτεύτηκε αυτόματη αντλία σακχάρου.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριο για τον ιερέα καθώς από τον Νοέμβριο του 2010 έχει καταθέσει όλα τα σχετικά παραστατικά και αποδείξεις στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) στην Ρόδο για να εισπράξει το ποσό της αντλίας, των φαρμάκων και αναλωσίμων που έχει προμηθευτεί. Αν και έχουν περάσει 18 και πλέον μήνες, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το ΟΠΑΔ και η κατάστασή του Αρχιμανδρίτη έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Ο ΟΠΑΔ δεν πληρώνει

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, ο Ο.Π.Α.Δ. της Ρόδου αν και του χρωστάει περίπου 20.000 ευρώ του έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα μόνο 20 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μια ιατρική επίσκεψη για την συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Ο.Π.Α.Δ. Δωδεκανήσου, όπου οι αρμόδιοι απάντησαν ότι γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Αρχιμανδρίτης και συμμερίζονται το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του, καθώς το ταμείο πάσχει από ρευστότητα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Μητρόπολη γνωρίζει το θέμα αλλά...

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός φιλοξενήθηκε στο zougla radio και στην εκπομπή «Cosa Nostra». Σε ερώτηση αν έχει βοηθηθεί οικονομικά από την Μητρόπολη Ρόδου, παραδέχτηκε ότι δεν του έχει παράσχει καμία βοήθεια και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Για κάποιους η εκκλησία είναι η μητέρα, για μένα είναι η μητριά».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ήρθε σε επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο ώστε να βρεθεί μια λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρχιμανδρίτης.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του 40χρονου ιερέα και έχει την αμέριστη συμπαράσταση του.

Η επιστολή στους αρμόδιους

Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται ο Αρχιμανδρίτης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο , στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη ζητώντας τους να παρέμβουν αλλά κανένας αρμόδιος δεν ευαισθητοποιήθηκε από το πρόβλημα του.

Δείτε την επιστολή

Στην προσπάθεια του να βρει κάποια λύση για να εισπράξει έστω ένα μικρό ποσό από τα οφειλόμενα, παρενέβη τηλεφωνικά και σε ραδιοφωνική εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη ο κ. Κρεμαστινός του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

«Κανένας παράγοντας δεν ίδρωσε» τονίζει χαρακτηριστικά ο ιερέας αφού ουδείς έως σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών του Αρχιμανδρίτη είναι αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο έλεος του Θεού καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας του και να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ρεπορτάζ : Μίλλη Σιδέρη (zougla.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 12:14ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας