
H Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχει μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe", για το αλκοόλ, διανύοντας ήδη το 2Ο Έτος υλοποίησης
Το πρόγραμμα "ΤΑΚΕ CARE" περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις σε τέσσερεις ομάδες στόχους: νέους ηλικίας 12 έως 21 ετών, γονείς, ενήλικους υποστηρικτές (key persons) και λιανοπωλητές (retailers). Στόχο έχει την πρόληψη και υπεύθυνη κατανάλωση της χρήσης αλκοόλ. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της πορείας του προγράμματος που υλοποιείται στην Κέφαλο και στην συνέχεια θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο νησί.
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος, το επιστημονικό στέλεχος της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"/Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, κος Νικηφόρος Φάρκωνας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ κα Νίκη Γεωργαλά, συμμετείχαν στην 3η συνάντηση εργασίας που φιλοξενήθηκε στην Κύπρο από 7-10 Φεβρουαρίου 2012.
Κατά την συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση και αξιολόγηση για την πορεία και το βαθμό υλοποίησης του προγράμματος για κάθε ομάδα στόχο.
Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος όπως επίσης και ζητήματα που αφορούσαν την επόμενη συνάντηση εργασίας που θα φιλοξενηθεί στην Κω από 27 έως 30 Αυγούστου 2012.
Aπό τη Γραμματεία
Της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"/
Kέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων &
Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας