
Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ Βορίδη να χρησιμοποιηθούν αποθεματικά των αεροδρομίων Ρόδου και Κω για την επέκταση του αεροδρομίου Χίου.«Σπάνε για ακόμα μία φορά τον κουμπαρά της Δωδεκανήσου»
• Η μεταφορά πιστώσεων από τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω προκειμένου να χρηματοδοτηθούν απαλλοτριώσεις εκτάσεων πέριξ του αεροδρομίου Χίου, καταδεικνύει ότι για ακόμα μία φορά το διοικητικό προσωπικό και οι πολιτικές ηγεσίες των εκάστοτε Υπουργείων θεωρούν τον νομό Δωδεκανήσου και τους κατοίκους του ως προνομιούχους.
Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου η ανταποδοτικότητα του τέλους των αεροδρομίων του τόπου μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιεί κατά προτεραιότητα τους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των δικτύων μεταφοράς των νησιών μας και στην συνέχεια για να επιλύει ζητήματα σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Δυστυχώς και παρά τις διαρκείς προσπάθειες και αγώνες τοπικών φορέων και στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας με μπροστάρη των τέως βουλευτή κ Τάσο Καραμάριο, ακόμη και σήμερα έπειτα από 3 δεκαετίες επιβολής του σπατόσημου, τα εισπραχθέντα τέλη συνεχίζουν να αποτελούν το κουμπαρά του αθηνοκεντρικού κράτους.
Η θέση μας λοιπόν είναι απλή και ξεκάθαρη. Οι πόροι του σπατόσημου από τα αεροδρόμια του νομού μας είναι αδιανόητο να μεταφέρονται αλλού αν προηγουμένως δεν έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στις τοπικές υποδομές.
Για μας δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η απόφαση μεταφοράς πιστώσεων υπογράφτηκε από τον νυν Υπουργό κ Βορίδη ως συνέχεια των επιλογών του προκατόχου του κ Ραγκούση. Άλλωστε για τον σφαγέα της Δωδεκανήσου κ Ραγκούση που εκτός από Υπουργός Εσωτερικών και Μεταφορών διετέλεσε και κηπουρός του κ Παπανδρέου, ας απολογηθούν οι πράσινοι τοπικοί αστέρες οι οποίοι των υποστήριζαν εις βάρος του Νομού μας.
Η ΝΟ.Δ.Ε δεν μπορεί να δεχτεί ότι την ίδια στιγμή που μεταφέρονται περί τα 17 εκ ευρώ «ανταποδοτικών τελών» στη Χίο, στα αεροδρόμια μας και παρά τα έργα εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις (κυλιόμενες σκάλες εκτός λειτουργίας, κουβάδες στο πάτωμα, κλιματισμός εκτός λειτουργίας για λόγους οικονομίας που ενεργοποιείτο μόνο όταν μας επισκέπτονταν Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ).
Μπορεί τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επί δύο χρόνια να παρίσταναν τα πράσινα αμορτισέρ της κυβέρνησης τους αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του χειροκροτητή οποιαδήποτε κυβερνητικού παράγοντα.
Για το λόγο αυτό η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις τόσο στους αρμόδιους Τομεάρχες Υποδομών και Δημόσιων έργων της Νέας Δημοκρατίας κκ Μ. Παπαδόπουλο και Στ Καλογιάννη όσο και στον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ Μ. Βορίδη προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις μας που απηχούν και την κοινή γνώμη της Δωδεκανήσου.
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας