ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

H υλοποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού 2011 κάτω του 50%

Πολιτικη Δευτέρα, 6η Φεβρουαρίου 2012
H υλοποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού 2011 κάτω του 50%

dhmos-kw

Σε όλους του προηγούμενους 3-μηνιαίους απολογισμούς σημειώναμε τις αποκλίσεις υλοποίησης του προϋπολογισμού. Κατηγορηθήκαμε από τα στελέχη της δημοτικής αρχής ότι λαϊκίζουμε!! Η 4η τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του 2011 μας επαλήθευσε!!!

1. ΕΣΟΔΑ: Το κονδύλι των Τακτικών εσόδων υπολείπεται του προϋπολογισθέντος κατά 3.800.000,00! Οι Εισπράξεις παρελθόντων ετών που βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά ανέρχονται σε ποσοστό υλοποίησης 50,93% κι αυτό χάρις στην τελευταία ρύθμιση με χαριστικούς όρους που επέβαλε η κυβέρνηση!! Το τραγικότερο όλων στο σκέλος το εσόδων βρίσκεται στα βεβαιωθέντα από προηγούμενα έτη, από το ποσό των 17.300.000,00 ευρώ, εισπράχτηκαν μόλις 861.568,35 ευρώ ή ποσοστό 4,98%, παρά την τελευταία ρύθμιση!!

Για τον κωδικό αυτό είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο τα ανείσπραχτα ποσά μετά και την οριστικοποίηση των ποσών του ισολογισμού να ξεπεράσει τα 20.000.000,00 ευρώ! Είναι ακατανόητο το κονδύλι αυτό να βρίσκεται στο 40% του προϋπολογισμού. Η σκέψη μας πάει στην λίστα των βεβαιωμένων του Δημοσίου.

Ζητήσαμε και ακόμα περιμένουμε την λίστα των οφειλετών.

Είναι επιβεβλημένο αυτό να γίνει άμεσα ,έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο κοινωνικός μηχανισμός πίεσης προς τους οφειλέτες και προς τους πολιτικούς διαχειριστές.

2. ΕΞΟΔΑ: Στο σκέλος των εξόδων-δαπανών το σημαντικότερο κονδύλι «Αμοιβές Προσωπικού» εμφανίζεται μειωμένο και αυτό οφείλεται όχι στην περιστολή δαπανών αλλά στις μειώσεις του μνημονίου. Αυτό κάθε άλλο παρά ορθολογισμό αποτελεί αφού δεν γίνεται σύνδεση κόστους-ωφέλειας των κάθε είδους δαπανών.

Οι Επενδύσεις !! Γίνεται τόσος λόγος για ανάπτυξη και οι επενδύσεις βρέθηκαν με συνολικό ποσοστό υλοποίησης 19,21%! Σε απόλυτους αριθμούς από τα 16.000.000 ευρώ του προϋπολογισμού υλοποιήθηκαν μόνο 3.000.000,00 ευρώ !!!

3. Συμπερασματικά για το 2011, η υλοποίηση του προϋπολογισμού σε ποσοστά κάτω του 50% μόνο θλίψη προκαλεί. Σημαίνει απουσία πολιτικής στα οικονομικά ζητήματα, υποστελεχωση οικονομικών υπηρεσιών, απουσία διοικητικής επάρκειας, έλλειψη ενδιαφέροντος για μια ουσιαστική και αναπτυξιακή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας.

Με βάσει τα προαναφερθέντα έχουμε το δικαίωμα να καταγγείλουμε την δημοτική αρχή για απλή διαχειριστική πολιτική κακής ποιότητας, χωρίς καμία αναπτυξιακή κατεύθυνση και τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον του δήμου μας.

4. Μόνο ένας δρόμος υπάρχει: η νέα σαφής πολιτική ανακοστολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών και αναθεώρησης του ΔΗΦΟΔΩ που να στοχεύουν στην αύξηση των ιδίων πόρων του δήμου μας που θα συνοδεύεται με δυνάμωμα όλων των υπηρεσιών και ιδιαίτερα των οικονομικών ώστε να κινούνται χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις στην βαση υλοποίησης συγκεκριμένων και προκαθορισμένων στόχων.

Για την μη υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπηρεσιακές ανεπάρκειες. Για την υλοποίηση ή όχι των στόχων ευθύνη έχουν οι πολιτικοί διαχειριστές.

Η Ομάδα μελέτης των δημοτικών οικονομικών της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 7:33ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας