ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κέφαλο το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το αλκοόλ από την Αστική Εταιρία Ιπποκράτης

Κοινωνια Παρασκευή, 20η Ιανουαρίου 2012
Oλοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κέφαλο το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το αλκοόλ από την Αστική Εταιρία Ιπποκράτης

astiki etaireia_ippokratis

Όπως γνωρίζετε η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχει μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe", για το αλκοόλ.

Το πρόγραμμα "ΤΑΚΕ CARE" περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις σε τέσσερεις ομάδες στόχους: νέους ηλικίας 12 έως 21 ετών, γονείς, ενήλικους υποστηρικτές (key persons) και λιανοπωλητές (retailers). Στόχο έχει την πρόληψη και υπεύθυνη κατανάλωση της χρήσης αλκοόλ. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της πορείας του προγράμματος που υλοποιείται στην Κέφαλο και στην συνέχεια θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο νησί.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των ενήλικων υποστηρικτών (key persons) στην Κέφαλο, το οποίο είχε βιωματικό χαρακτήρα και συμμετείχαν 13 άτομα από την τοπική κοινωνία που έρχονται σε επαφή με νέους και τους επηρεάζουν.

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία:

 Με θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις, τις ουσίες, τα χαρακτηριστικά των εφήβων και

 Τις βασικές αρχές των τεχνικών συνομιλίας, εφαρμόζοντας το "πνεύμα" της κινητοποιητικής συνέντευξης.

Επίσης το Κέντρο Πρόληψης είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί στο νησί μας από 09-13 Ιανουαρίου 2012 την κα Nadja Wirth, Υπεύθυνη Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TAKE CARE και την κα Νίκη Γεωργαλά, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Σκοπός της επίσκεψης τους που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν η ενημέρωση και η εποπτεία για την πορεία υλοποίησης των δράσεων που εφαρμόζονται από τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στα πλαίσια του προγράμματος, όπως επίσης ο προγραμματισμός και η οργάνωση της 4ης Συνάντησης Εργασίας των Δέκα Ευρωπαϊκών χωρών που θα φιλοξενηθεί στο νησί μας από 27 έως 31 Αυγούστου 2012.

Τέλος για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και σχεδιάζεται στα πλαίσια του προγράμματος η υλοποίηση δράσεων που θα αφορούν τις ομάδες στόχους των γονέων και των λιανοπωλητών. Aπό τη Γραμματεία

Της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"/

Kέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων &

Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2:01ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας