Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοϊδη και Σ. Ξυνίδη

Πολιτικη Τρίτη, 3η Ιανουαρίου 2012
Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοϊδη και Σ. Ξυνίδη

maxairidis

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοϊδη και Σ.. Ξυνίδη.Το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Καλλικράτης" συζήτησαν με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Παράλληλα, οι Περιφερειάρχες ζήτησαν από την υπουργό Εσωτερικών να παραμείνει ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών στην Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο κατασταλτικός στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα καθυστερήσουν τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών.

Ο κ. Μαχαιρίδης κατέθεσε στην Υπουργό συμπληρωματικό υπόμνημα σημειακών τροποποιήσεων στον Καλλικράτη. *

Ακολούθησε συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συζητήθηκε η πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ).

Στο πλαίσιο της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις με κύριες:

-την εκχώρηση στις Περιφέρειες τμήματος των προγραμμάτων Αλιείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και του Κοινωνικού Ταμείου,

-την απλοποίηση και εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, στον οποίο δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβαστεί στο υπουργείο το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον κ. Ξυνίδη να διατεθεί στο ΚΕΚ Γιώργος Γεννηματάς, είτε με μίσθωση είτε με αγορά από την Περιφέρεια, το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΟΜΕΧ στη Ρόδο, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2026, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2026, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για προσφορές και εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

eoe_6.jpg
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η πρώτη Ολυμπιακή Περιφέρεια της χώρας – Υπεγράφη  Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Γιώργος Χατζημάρκος: «Με τη συνένωση δυνάμεων και τον κοινό σχεδιασμό, η γεωγραφία γίνεται σύμμαχος και η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, μια γειτονιά ευγενούς άμιλλας και σεβασμού»

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 12:09ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency