ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

''Να προταθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ στις 13 Δεκεμβρίου''

Πολιτικη Σάββατο, 5η Νοεμβρίου 2011
''Να προταθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ στις 13 Δεκεμβρίου''

xuta-kw

κ. Δήμαρχε,

Σε επιστολή μας πριν 5 ημέρες σας καλούσαμε να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου ΧΥΤΑ για να εκμεταλλευτούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της περιόδου.

Δεν πήραμε απάντηση.

Επανερχόμαστε ως πολίτες που αγωνιούμε για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού μας και την ανάπτυξη του, ως μέλος του καταργηθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΥΤΑ και ως δημοτικός σύμβουλος για να :

Α) Σας υποβάλουμε πρόταση να πάρετε πολιτική απόφαση για την υποβολή των καταλλήλων αιτήσεων για το έργο: ''επέκταση του ΧΥΤΑ νήσου Κω'' στο πρόγραμμα χρηματοδοτούμενων δράσεων του τρέχοντος ΕΣΠΑ, που είναι και το τελευταίο ισχυρό χρηματοδοτικό πρωτόκολλο για την χώρα μας και ίσως η μοναδική δυνατότητα που έχουμε ως δήμος για την εκπλήρωση της υποχρέωσης από την σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ για την επέκταση του.

---Σας επισυνάπτουμε το αρχείο της ανοικτής Πρόσκλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Σας στέλνουμε και το link της πρόσκλησης από την Διαχειριστική Αρχή Νοτίου Αιγαίου. http://www.notioaigaio.gr/site.asp?uID=2§ion=2&sID=142

Η επόμενη ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η 13η Δεκεμβρίου 2011. Σε αυτήν μπορεί να προταθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ, για το οποίο υπάρχει ήδη κατατεθειμένη στο Δήμο Οριστική Μελέτη (αρχείο ΧΥΤΑ)!!! Να σημειωθεί ότι στις υποχρεώσεις των μελετητών (σύμπραξη μελετητικών γραφείων Φραντζής/Μπούρκας) είναι και η υποβολή του αιτήματος σε Χρηματοδοτικό Μέσο.

---Σας επισυνάπτουμε το αρχείο της ανοικτής Πρόσκλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ/ α.π. 1537/5-5-2011, πρόγραμμα ''περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη'' ΥΠΕΚΑ/άξονας 4/θεματικη πρόταση 44) σχετικά με έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Β) Να σας ενημερώσουμε ότι παράλληλα με τη μελέτη επέκτασης του ΧΥΤΑ, με απόφαση του τότε ΔΣ του ΧΥΤΑ έχει κατατεθεί από το γραφείο του μελετητή Γ. Φραντζής και συν/τες από πολλών μηνών στις αρμόδιες Υπηρεσίες το σύνολο των μελετών Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων, που πρέπει να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει ο Δήμος. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα μπορούσε να γίνει μέσω ΣΔΙΤ ή άλλων συνθέτων μορφών χρηματοδότησης, εφ όσον υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία του από τις δημοτικές υπηρεσιες.

κ. Δήμαρχε,

Συμφωνούμε όλοι για την ανάγκη της εκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας στο νησί μας.

Διαφοροποιούμαστε βέβαια, ως προς τον χαρακτηρα της και τις προτεραιότητες που τίθενται.

Αν όμως δεν προετοιμαστούν αναπτυξιακές προτάσεις από την μεριά του δήμου που να αφορούν κοινωνικές υποδομές, (πράγμα για το όποιο συμβάλουν οι προτάσεις μας) τότε η ανάπτυξη θα περιοριστεί στον χώρο των ιδιωτικών επιχειρήσεων με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους του νησιού, σε περιόδους γενικευμένων άγριων φιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών.

Γ) Στην πρόσφατη σύσκεψη στο ΕΠΠΕΡΑΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ν. Αιγαίο μόνο ο δήμος μας και ο δήμος Καλυμνίων απουσίαζαν! Γιατί;

Νίκος Μυλωνάς

δημ. σύμβουλος της Σ.Ε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

file_000000008e8881f48805683195352030.png
FACE TO FACE | Η Κωνσταντίνα Σβύνου στο νέο επεισόδιο του Kosnews24 το Σάββατο 24 Οκτωβρίου!

Η Συντονίστρια της ΠΕ Κω και Νισύρου, Κωνσταντίνα Σβύνου, είναι η καλεσμένη του Γιώργου Λιοδάκη στο νέο επεισόδιο της πολιτικής εκπομπής Face to Face του Kosnews24

stighmiotipo-othonis-2025-11-06-173543.png
Advertorial 23/10/26
Θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία Grecotel LUX ME Kos και Grecotel Casa Paradiso

H GRECOTEL Hotels & Resorts, η ηγέτιδα ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, αναζητά προσωπικό της παρακάτω ειδικότητας για την στελέχωση των ξενοδοχείων της στην Κω

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 9:50ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας