Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας news247.gr oργή προκαλεί τουρκικός χάρτης που παρουσιάζει τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος στο Αιγαίο, ενώ ήδη η εν λόγω φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Στο χάρτη που εγείρει ερωτηματικά για τα ακριβή αίτια κυκλοφορίας του, Τούρκοι συντάκτες τοπικών ΜΜΕ χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν, με πορτοκαλί της Κύπρου, με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή που σαφώς θα ήθελαν να αποκτήσουν.
Αν βέβαια κανείς ρίξει μία περισσότερο προσεχτική ματιά, το πλέον προκλητικό σημείο είναι ότι οι Τούρκοι έχουν διαγράψει από τον εν λόγω χάρτη τα Δωδεκάνησα, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η τουρκική κυριαρχία φτάνει μέχρι λίγα μίλια νοτιότερα της Κρήτης.
Να σημειωθεί βέβαια ότι στο Διεθνές Δίκαιο καταγράφονται όλα τα εθνικά σύνορα και αν η Ελλάδα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στη διαμάχη, μπορεί να το επικαλεστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου, ενώ θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήδη η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη.
Τριετές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την πρόσληψη 23 υγειονομικών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζει την ένταξη του νησιού στις άγονες περιοχές κατηγορίας Α΄.
Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω συναντήθηκαν με την Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Harriet E. Berg, συζητώντας για θέματα συνεργασίας και το έργο της ομάδας στην τοπική κοινωνία
Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας
Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας