''Καλλιέργεια ευγένειας της ψυχής''

Κοινωνια Παρασκευή, 26η Αυγούστου 2011
''Καλλιέργεια ευγένειας της ψυχής''

afisokolhsh

Η αφισοκόλληση πάνω στα δέντρα αποτελεί πλέον αγαπημένος τρόπος διαφημίσης.. Συναυλίες,αμφιλεγόμενα θεάματα, ιδιαίτερα μαθήματα ( μάλιστα ένα έντυπο για ιδιαίτερα μαθήματα μουσικού οργάνου αναφέρεται στην καλλιέργεια της ευγένειας της ψυχής), κομματικά έντυπα κτλ. συμπληρώνουν το απεχθές θέαμα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Σίγουρα στην πόλη μας που τείνει προς την α-φιλοξενία, τα δέντρα έχουν αφεθεί στην διάθεση κατοίκων που έχουν ξεχάσει πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους με αποτέλεσμα να τα παραμελούν και να τα κακοποιούν με πρόσφατα παραδείγματα την καταστροφή του ιστορικού ελαιώνα στο Θεατράκι (οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών μας χαρακτήρισαν υπερευαίσθητους),την κοπή ευκαλύπτων στην περιοχή Λάμπη κ.α.

Η συνολική προσφορά τους ξεπερνά κατά πολύ τον εξωραϊστικό τους ρόλο: το οξυγόνο που προσφέρουν, η σκιά, η φιλοξενία πουλιών, η ευωδιά των φύλλων και των λουλουδιών, η εναλλαγή των χρωμάτων κατά τη αλλαγή των εποχών είναι σίγουρα στοιχεία πολύ πολύτιμα για να τα προσβάλλουμε, να τα πληγώνουμε και να τα καταστρέφουμε.

Στην προκειμένη περίπτωση, προτείνουμε το μπουκοτάρισμα όσων προσφέρουν υπηρεσίες, θεάματα κτλ. διαφημίζοντας τα μέσω της αφισοκόλλησης σε δέντρα και προτρέπουμε τον κάθε πολίτη να βοηθάει στην απομάκρυνση τους. Και καθότι τα τηλέφωνα και τα στοιχεία αυτών που ρυπαίνουν είναι σε κοινή θέα, προτείνουμε στον Δήμο μας ή τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν το αυτονόητο.

Φίλοι του Περιβάλλοντος στην Κω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Σάββατο, 16 Αυγούστου 5:59ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency