Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τι άλλο περιμένεις;
Κατάργησαν το ΤΑΞΥ, αύξησαν 5 χρόνια τα όρια ηλικίας στις γυναίκες, μείωσαν το μισθό των νέων μέχρι τα 25 στα 500 ευρώ, απελευθέρωσαν το όριο των απολύσεων, μείωσαν την αποζημίωση στο μισό, κατάργησαν την αποζημίωση που δικαιούμασταν πριν κλείσουμε χρόνο, ψήφισαν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να μπορεί ο εργοδότης να μας απασχολεί όσες ώρες θέλει και όσες μέρες θέλει χωρίς καμιά δέσμευση, καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.
Εκτός όλων αυτών που μειώνουν το εισόδημά μας καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερους φόρους. Αμεσους και έμμεσους. Μειώνουν το επίδομα ανεργίας. Από το 2013 στην τετραετία θα δικαιούμαστε 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (δηλαδή 16 μήνες)..
Τώρα η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη για το ολοκληρωτικό ξήλωμα του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων στους εργαζόμενους στη κουζίνα, στη λάντζα, καμαριέρες και σερβιτόρους.
Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε άλλα 5 χρόνια στη δουλειά για τους άντρες και 10 χρόνια για τις γυναίκες και θα μειωθεί ο μισθός μας με το κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος. Επί της ουσίας όμως θα είμαστε άνεργοι, μέχρι τη συνταξιοδότηση στα 65 και χωρίς επίδομα. Γιατί οι ξενοδόχοι δε θα μας προσλαμβάνουν λόγω ηλικίας αφού δεν θα ανταποκρινόμαστε στους ρυθμούς της εντατικοποίησης που έχουν επιβάλει οι νόμοι τους και θα κοστίζουμε και παραπάνω. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτήν του αγώνα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια,ταβέρνες,ταχυεστιατόρια να μην πάνε στην δουλειά την Τρίτη στις 23 Αυγούστου
Αγωνιζόμαστε ,διεκδικούμε, παλεύουμε για διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Όλοι μαζί περιφρουρούμε την 24ωρη απεργία μας στους χώρους δουλειάς.
Ολοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:30 π.μ.στο ΙΚΑ Κω
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ
Γράφει ο Καΐσερλης Κώστας
Ξεκινάει η διαδικασία πιστοποίησης των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, της ΕΟΔ και της ΛΕΚ
Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι για 2 από τους 3 Έλληνες.
Με γνώμονα τον άνθρωπο, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών το δημοτικό ραδιόφωνο εμπλουτίζεται με νέες ενημερωτικές, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.