ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 9 Απριλίου 2025
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού που αναφέρεται σε συνθήκες θανάτου κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Κω, από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ο εν λόγω κρατούμενος είχε συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση κατόπιν δύο ενταλμάτων σύλληψης για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας.
Την 2 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 21:20 ο ανωτέρω εντοπίστηκε από αστυνομικούς απαγχονισμένος, με αυτοσχέδιο βρόγχο από κομμάτι κλινοσκεπάσματος. Οι αστυνομικοί με σκοπό να τον βοηθήσουν έκοψαν τον βρόγχο και προχώρησαν σε άμεσες ενέργειες διάσωσης εφαρμόζοντας την τεχνική ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια και περί ώρα 21:35 παρελήφθη από σταθμό ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για ανάνηψη, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, απ’ όπου διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης για τις συνθήκες θανάτου του κρατουμένου.
Στο πλαίσιο αυτό, λήφθηκαν καταθέσεις από συγκρατούμενούς του και από προσαχθέντα, διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου, εξετάστηκε οπτικό υλικό και κλήθηκε συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών για την φωτογράφηση των χώρων των κρατητηρίων αλλά και της σορού στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.
Στη συνέχεια η σορός, λόγω έλλειψης ιατροδικαστή στην Κω, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου στη Ρόδο, όπου διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.
Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας – Νεκροτομής, η αιτία θανάτου ήταν εγκεφαλική ανοξία συνεπεία απαγχονισμού, με την πράξη να ταξινομείται ως αυτοκτονία, ενώ δεν διαπιστώθηκε κάκωση ή παθολογική αλλοίωση σε κανένα σημείο του σώματός του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στο αρμόδιο Προανακριτικό Τμήμα Κω κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω για συσχέτιση με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται, ενώ παράλληλα από 4/2/2025 έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του εν λόγω κρατουμένου.
Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω
Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω
Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας