Μάκης Βορίδης από την Κω: «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, επιστροφές και επαναπροωθήσεις»

Πολιτικη Δευτέρα, 24η Μαρτίου 2025
aa4bc0a2aa2ab31f4d8de75759ed7eb2.jpg

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ


Επίσκεψη στην Κω πραγματοποιεί από χθες ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μάκης Βορίδης, με αφορμή την προγραμματισμένη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, ενώ επισκέφθηκε την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) του νησιού.

Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, την Έπαρχο Κω και Νισύρου κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, καθώς και με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, όπου ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επιχειρησιακές λειτουργίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό.

«Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, και η αποτελεσματική διαχείρισή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις τοπικές κοινωνίες. Θεωρώ πως βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαχείρισης καιθα βελτιωθεί περαιτέρω», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης — και εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό — είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η οργάνωση ενός λειτουργικού δικτύου επιστροφών και επαναπροωθήσεων. Αυτή είναι η βασική μας πολιτική στόχευση. Παράλληλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε όρους για νόμιμη μετανάστευση, αλλά με τους δικούς μας κανόνες: εμείς θα επιλέγουμε ποιοι θα έρχονται, πού θα πηγαίνουν, πού θα εργάζονται και πόσο θα παραμένουν. Αυτοί είναι οι όροι της νόμιμης μετανάστευσης.»

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο της Κω, και ανακοίνωσε ανταποδοτικά έργα ύψους 1.440.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί. Παράλληλα, δρομολογούνται οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού που αφορά στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

Κλείνοντας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι θα μεταφέρει αίτημα του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος της Κω με επιπλέον προσωπικό.

«Τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με επιπλέον δυνάμεις, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν την εξαιρετική δουλειά που ήδη κάνουν. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Λιμενικό μας τη σπουδαία του συνεισφορά και να το υπερασπιζόμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν να το απαξιώσουν και να αμαυρώσουν το έργο του. Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ενισχύσει τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος γενικότερα, αλλά και ειδικά στην Κω».

Τον Υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δημήτρης Γλυμής και η βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μίκα Ιατρίδη.

DSC08831-1024x683.jpg

DSC08735-1024x683.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
file_000000008c2c8210811f865448128a84.png
Πρεμιέρα για το «Face to Face» του Kosnews24 – Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στην πρώτη συνέντευξη

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, η νέα πολιτική εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24, με πρώτο καλεσμένο τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά. Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας στο YouTube.

1000085996.jpg
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Παρεμβάσεις ουσίας για την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού αναφέρεται στην επισκευή των πεζοδρομίων έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης» και ευχαριστεί τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του Δήμου Κω

astynomia-new.webp
Συνελήφθη στην Κω 58χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθη χθες 8 Οκτωβρίου το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω

dsc_6794.jpg
Απονομή υποτροφίας εις μνήμην Διδάκτορα Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου

Τρεις υποτροφίες στη μνήμη του Κώου Διδάκτορα του Τμήματος επέδωσαν τα παιδιά του στην τελετή καθομολόγησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 3:14ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency