ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Φήμες λένε πως αν δεν ποστάρει πολιτικός φωτογραφίες στο Facebook, η φωτιά αναζωπυρώνεται. Πάλι καλά που το ξέρουν στην Κω. Μην αγχώνεστε στο Ψαλίδι...

Συναντήσεις του κ. Βορίδη με τις αρχές στην Κω - 1,5 εκατ. ευρώ για αθλητικούς χώρους σε Κέφαλο, Ζηπάρι και Κω. Στόχος η δημιουργία νέου δημοτικού σχολείου στο Πυλί

Πολιτικη Δευτέρα, 24η Μαρτίου 2025
4fd0df69b7ef2c712d1cd1a4820d39c6.jpg

Επίσκεψη στην Κω πραγματοποιεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς και αρχές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρη Γλυμή, και τη βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη.

Ο Υπουργός συναντήθηκε αρχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ, την Έπαρχο Κω-Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Ναβροζίδη. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βαζούρα Ηλία, ενώ ακολούθησε συνάντηση για περίπου 1 ώρα με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και συνεργάτες του. Ακολούθησαν επαφές με τη διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα επισκεφθεί και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πυλί.

Χρηματοδοτήσεις και προτάσεις

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ανακοινώθηκε η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, που θα διατεθεί για τη δημιουργία 3 αθλητικών χώρων, θόλων, στην Κέφαλο, το Ζηπάρι και την Κω. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κω έθεσε στον κ. Βορίδη την ανάγκη χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Πυλί, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου Μετανάστευσης στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων.

Ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πυλί, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Όπως ανέφερε, το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις, καθώς το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Μεταναστευτικό και διαχείριση απορριμμάτων.

Στις επαφές του με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο, συζητήθηκαν τόσο το μεταναστευτικό ζήτημα όσο και θέματα που αφορούν τη δομή φιλοξενίας. Ο Δήμαρχος Κω, με την ευκαιρία της συνάντησης, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στη μεταφορά απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από τις επισκέψεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 38 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dji_fly_20250606_171556_90_1749309573187_video.jpg
Έσβησε η φωτιά στο Ψαλίδι - Δείτε νέες φωτογραφίες

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω θα παραμείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση. Η φωτιά ξέσπασε στο Ψαλίδι γύρω στις 17:00 το απόγευμα σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου.

sifakis3.jpg
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗ : ‘Δήμος Κω - Πορεία προς τον πάτο’’

Δύναμη Αλλαγής: ''Ο Δήμος Κω του κ. Νικηταρά είναι ένας από τους χειρότερους δήμους όλης της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των πολιτών''.

Ένα τριήμερο γεμάτο χαμόγελα και αγωνιστική δράση
Ένα τριήμερο γεμάτο χαμόγελα και αγωνιστική δράση

Η ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Ακαδημία Κω

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Κυριακή, 8 Ιουνίου 1:29ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency