ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Κω στις ΗΠΑ - Μεγάλη διάκριση για την απόφοιτή μας Ιόλη Παπαδάκη Ροβόλα.
Ανάμεσα σε πάνω από 900 υποψηφίους από όλη την Ελλάδα, η Ιόλη κατάφερε να διακριθεί και να βρεθεί στις 10 μόλις θέσεις που απονεμήθηκαν σε Έλληνες μαθητές για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, κατά το οποίο θα φοιτήσει σε λύκειο των ΗΠΑ.
Το FLEX είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους/ες μέσω διαγωνισμού μαθητές/τριες για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., ζώντας με μια οικογένεια υποδοχής και φοιτώντας σε Αμερικανικό σχολείο.
Μια απαιτητική διαδικασία επιλογής
Η επιλογή για το πρόγραμμα FLEX πραγματοποιήθηκε μέσα από μια πολυεπίπεδη διαδικασία αξιολόγησης, που δοκίμασε τις ακαδημαϊκές, επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες των υποψηφίων. Η Ιόλη κατάφερε να ξεχωρίσει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, που περιελάμβανε:
- Αίτηση και γραπτές εξετάσεις, όπου αξιολογήθηκαν οι γλωσσικές δεξιότητες και η κριτική σκέψη.
- Συνέντευξη στην Αθήνα και επιπλέον γραπτές εξετάσεις, όπου κλήθηκε να παρουσιάσει τον εαυτό της και τις φιλοδοξίες της μπροστά σε επιτροπή εκπαιδευτικών και ειδικών.
- Επιπλέον δοκιμασίες και τεστ, τα οποία λειτούργησαν ως τελικός γύρος επιλογής για τους υποτρόφους.
Η επιτυχία της αποτελεί μια σπουδαία διάκριση και απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η πίστη στις δυνατότητές μας μπορούν να οδηγήσουν σε σπουδαίες ευκαιρίες.
Ως πρώην δασκάλα της στο δημοτικό, ως προπονήτριά της στους διαγωνισμούς ρομποτικής τα τελευταία 3 χρόνια και ως συνοδοιπόρος της, έχοντας ζήσει και γνωρίσει πολλές πτυχές της, βλέποντάς την να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια, νιώθω βαθιά υπερηφάνεια που πέτυχε έναν τόσο σημαντικό στόχο. Η επιτυχία της εμπνέει όλους τους μαθητές μας και αποδεικνύει ότι όταν κυνηγάς τα όνειρά σου, τίποτα δεν είναι αδύνατο!
Επιπλέον, ως απόφοιτος της υποτροφίας Fulbright DAI στις ΗΠΑ, γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι η Ιόλη ήταν η ιδανική υποψήφια για το πρόγραμμα FLEX. Η ακαδημαϊκή της αριστεία, η αφοσίωσή της, τα εσωτερικά κίνητρα, τα πολύπλευρα ταλέντα της την καθιστούσαν από την αρχή μια ξεχωριστή περίπτωση για την υποτροφία αυτή.
Διευθύντρια ΔΣ Ζηπαρίου Κω

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.
Η 80 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πυλί στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής, με σκοπό την ανάδειξη της διατροφικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας του άρτου
Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας