Δήμαρχος Κω: Περίμενα ο ΣΕΜΜΕΚ να υπερασπιστεί την ανάγκη τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τους ανθρώπους της ενημέρωσης

Πολιτικη Τρίτη, 21η Ιανουαρίου 2025
52a83972e1469e1fa9b7e2e983ee45bd.jpg

Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά για την ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΚ

Είναι κατανοητή η προσπάθεια του Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ να υπερασπιστεί μέλος του, για συναδελφικούς ή συντεχνιακούς λόγους.

Περίμενα όμως ταυτόχρονα να υπερασπιστεί την ανάγκη τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τους ανθρώπους της ενημέρωσης.

Δεν φιλοδοξώ, βέβαια, να υπερασπιστώ την καλή δημοσιογραφία, είναι χρέος των λειτουργών της. Παρόλο που οι πολίτες για την ενημέρωση τους έχουν ανάγκη την έγκυρη δημοσιογραφική δουλειά, ως προϊόν έρευνας και τεκμηρίωσης.

Βρίσκομαι όμως συνειδητά απέναντι στην κακώς εννοούμενη πλευρά της, όπου την τεκμηριωμένη έρευνα υποκαθιστούν δήθεν ερωτήματα.

Διότι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν πρέπει να ξεχνούν ότι στη δημοκρατία όλοι κρινόμαστε.

Η έκφραση διαφορετικής άποψης για ένα δημοσίευμα επ΄ουδενί δεν συνιστά προσπάθεια φίμωσης, λογοκρισίας ή προσωπικής προσβολής και φυσικά δεν αφορά συνολικά στα ΜΜΕ.

Άλλωστε, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, όπως καταγράφηκε στα σχετικά ρεπορτάζ, απλά αντέδρασα σε δημοσιεύματα που εγείρουν ατεκμηρίωτα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση 486.328 ευρώ που διατέθηκαν από το κράτος για τα σχολεία, την ίδια στιγμή που ως Δήμος καταβάλλαμε το 2024 επιπλέον 1.567.440€ για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

Τόνισα με έμφαση, όπως επισημάνθηκε, την καθαρότητα της δράσης μου, όπως και των συνεργατών μου, καθώς και την απουσία φόβου απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η εύλογη αντίδρασή μου πηγάζει από τη διαφάνεια, λογοδοσία και καθαρότητα, που λειτουργούμε.

Ως Δήμαρχος, αλλά και η δημοτική αρχή στο σύνολό της, με αυτές τις αρχές πορευόμαστε.

Υπηρετούμε ξεκάθαρα τα συμφέροντα του Κωακού λαού και σε αυτόν λογοδοτούμε.

Δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποχωρούμε, σε κανέναν και σε τίποτα που δεν υπηρετεί το συμφέρον του τόπου μας.

Είτε πρόκειται για παράγοντες που ασκούν εξουσία, είτε αφορά σε άδηλους σκοπούς που προάγονται μέσω ΜΜΕ.

Θα είχε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακουστεί η άποψη του ΣΕΜΜΕΚ και η καταδίκη της δημόσιας δήλωσης δημοσιογράφου της Ρόδου σε γνωστό ΜΜΕ, με την οποία καλεί τον δήμαρχο Κω "να πάει να ζήσει σε σπηλιά". Δίνουμε για αυτό το λόγο στη δημοσιότητα, το σχετικό απόσπασμα.

2025 01 21 ανάρτηση δημοσιογράφου Ρόδου για Δήμαρχο Κω.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 5:20ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency