Νικητιάδης καλεί στη Βουλή Παναγιωτόπουλο για κέντρο μεταναστών στη Ρόδο
Την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής μεταναστών στη Ρόδο και τις παλινωδίες της με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στο νησί, που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Η επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και κατατέθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
Συμφώνως με το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης τις τελευταίες μέρες σε πλήθος μέσων ενημέρωσης μεταδίδεται η πληροφορία πως η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρέμβει στο πεδίο που αφορά τις μεταναστευτικές ροές, δεδομένης της σημαντικής αύξησής τους στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται ότι έχει αποφασιστεί η δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Ρόδο, η οποία τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα, αφού εκατοντάδες μετανάστες φτάνουν στο νησί σχεδόν καθημερινώς και κατακλύζουν τους δημόσιους χώρους, μην έχοντας που να μείνουν. Το περασμένο καλοκαίρι που εμφανίστηκε το πρόβλημα στη Ρόδο, η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι στόχος της ήταν η άμεση μεταφορά των αφιχθέντων μεταναστών από το νησί στις δομές της ενδοχώρας. Αυτό όμως φαίνεται να έχει αλλάξει αφού ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στην «Βραδυνή της Κυριακης» την 11-11-2024, όσο και η Υφυπουργός κα Σοφία Βούλτεψη σε τηλεοπτική της συνέντευξή στις 27 – 11 - 2024 , έκαναν λόγο για τη δημιουργία ενός «προσωρινού χώρου φύλαξης και κράτησης των παράνομων μεταναστών», ξεκαθαρίζοντας, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, ότι δεν θα πρόκειται για δομή με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής, απλώς θα κρατούνται «φυλασσόμενοι, ελεγχόμενοι, μακριά από πλατείες και δημόσιους χώρους μέσα στην πόλη, μέχρις ότου να προωθηθούν». Μάλιστα, η κα Βούλτεψη ανέφερε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκεται η συμφωνία με την Περιφέρεια, την αστυνομία και το λιμενικό του νησιού.
Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιωτόπουλο «Έχει πράγματι λάβει τη σχετική απόφαση δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στη Ρόδο; Κι εάν ναι, ποιοί είναι οι λόγοι της μεταστροφής του, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό απέρριπτε μετά βδελυγμίας αυτό το ενδεχόμενο; Ποιό είναι το εκ μέρους του προτεινόμενο σχέδιο; Σκοπεύει να το θέσει στον δημόσιο διάλογο με τους τοπικούς φορείς; Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι κάτοικοι, επιχειρηματίες και οι φορείς του νησιού;»
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης
Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας