Άδωνις Γεωργιάδης: Στη Διαύγεια η προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών - 5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπως είχα δεσμευθεί

Πολιτικη Παρασκευή, 11η Οκτωβρίου 2024
0b51b7d0008212831f2d1f748bb2a74f.jpg
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
«Μόλις αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με υπογραφή του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας @mthemisto, η προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, για τα νοσοκομεία των 7 ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ, όντας συνεπής με την δέσμευσή μου στην Βουλή, ότι θα γινόταν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
Για την κατανομή των θέσεων λήφθηκαν υπόψη οι ελλείψεις και οι ανάγκες των δευτεροβάθμιων κ τριτοβάθμιων υγειονομικών δομών. Ειδικότερα, μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 1ης κ 2ης ΥΠΕ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών, που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 κ θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.
Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμών για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας ενδεικτικά αναφέρω:
5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω (όπως είχα δεσμευθεί κατά την επίσκεψη μου εκεί το καλοκαίρι)
7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας (όπως δεσμεύθηκα στην Βουλή προ ολίγων ημερών) που πιστεύω ότι θα δώσουν μόνιμη λύση στα γνωστά προβλήματα του εκεί Νοσοκομείου
7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, το οποίο και αντιμετώπιζε οξύ πρόβλημα για αρκετό καιρό
Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που θεσπίστηκαν με την ΚΥΑ για τις Άγονες περιοχές, για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, καθώς και η ταυτόχρονη πρόσκληση πολλών θέσεων, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι μας είπαν ότι έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος εγκλωβισμού των ιατρών στο Νοσοκομείο, θα προσελκύσουν τελικά το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές. Σημειώνω ότι ήδη ισχύει η μείζονα μεταρρύθμιση της παράλληλης δυνατότητας ασκήσεως και ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ και άρα έχοντας κάποιος την μονιμότητα στο Νοσοκομείο, δεν στερείται της επιθυμίας του να εργάζεται και επιπλέον αλλού, εφόσον όμως πρώτα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του προς το ΕΣΥ.
Σύντομα θα καταθέσουμε στην Βουλή τροπολογία και με τα θεσμικά κίνητρα για τις Άγονες περιοχές ώστε να κλείσουμε τον κύκλο των παρεμβάσεων μας για τις περιοχές αυτές.
Στο νέο ΕΣΥ που χτίζουμε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων και θα τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος».
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-10-11 185759.png
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 9:09ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας