Ακόμα μια παράταση μέχρι τις 31.12.2024, πήρε ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ», λόγω της απουσίας επίβλεψης των χωματουργικών εργασιών από εξειδικευμένο εργατοτεχνίτη, ο οποίος θα πρέπει να προσληφθεί βάσει του άρθρου 37, παρ. 6 του Ν.3028/2002, για την εποπτεία των εργασιών εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Για να συνεχιστούν οι εργασίες προϋπόθεση είναι η πρόσληψη ή διάθεση εκ μέρους του Δήμου Κω εξειδικευμένου εργατοτεχνίτη υπό την εποπτεία των εργασιών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Να σημειωθεί ότι στις 10.02.2022 υπογράφηκε η Σύμβαση για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ» (Α.Μ. 11/2020), με συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου δώδεκα (12) μήνες, δηλαδή στις 10/02/2023.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13904/15.06.2022 επιστολή του αναδόχου, επισημάνθηκε η αδυναμία ενάρξεως των εργασιών, λόγω της απουσίας επίβλεψης των χωματουργικών εργασιών από εξειδικευμένο εργατοτεχνίτη, ο οποίος θα πρέπει να προσληφθεί βάσει του άρθρου 37 , παρ. 6 του Ν.3028/2002, για την εποπτεία των εργασιών εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Οι εργασίες λοιπόν συνεχίστηκαν μόνο στα σημεία όπου δεν απαιτούνταν εκσκαφικές εργασίες και η παρέμβαση γινόταν επιφανειακά. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που επιτρεπόταν να γίνουν το έργο σταμάτησε και θα συνεχιστεί όταν προσληφθεί ο εργατοτεχνίτης.
Δείτε τα θέματα!
Δήλωση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Το έργο για την Κω και για τη Νίσυρο είναι προϋπολογισμού περίπου 700.000 ευρώ!