ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ: Σεβασμός στους γιατρούς της Κω - Σεβασμός σε όλους τους γιατρούς

Πολιτικη Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024
d737d31c1d05bcfe0a5a35603c05284f.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Όταν αναφερόμαστε στο Νοσοκομείο της Κω, δύο εικόνες μας έρχονται. Τα τραγικά κενά σε προσωπικό και το φιλότιμο των νοσοκομειακών γιατρών, νοσοκόμων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους σαράντα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους του νησιού και στους διακόσιους χιλιάδες επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Όταν αναφερόμαστε στις υπηρεσίες υγείας στο νησί της Κω και όχι μόνο, το μυαλό μας πηγαίνει, εκτός από το Νοσοκομείο, στους άξιους ιδιώτες γιατρούς του νησιού, που δημιουργούν διαχρονικά ασπίδα υγείας στην τοπική κοινωνία.

Σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους, που δημιουργούν πλέγμα ασφάλειας στο νησί μέσα σε ένα ανασφαλές περιβάλλον.

Κανείς δεν μπορεί να κουνήσει το δάκτυλο στους γιατρούς της Κω, ούτε να τους μέμφεται.

Οι γιατροί δεν επιτάσσονται, κύριε Γεωργιάδη, Υπουργέ Υγείας, για να καλύψεις την ανικανότητα του Υπουργείου σου και της Κυβέρνησής σου στη στελέχωση του Δημόσιου Νοσοκομείου. Μόνο αν δεν είναι ανικανότητα και είναι επιλογή.

Τέλος με την ανοχή και τα λόγια τα μεγάλα και τα ψεύτικα.

Το Νοσοκομείο της Κω δεν έχει παθολόγο και καρδιολόγο, μεταξύ όλων των άλλων κενών. Το Νοσοκομείο της Κω διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο. Αλήθεια τι μπορεί να κάνει το ασθενοφόρο αυτό, όταν έχουμε δύο σοβαρά περιστατικά, το ένα στο ψαλίδι και το άλλο στην Κέφαλο;

Η πτέρυγα που στέγαζε τις δομές υγείας στο κτήριο του ΙΚΑ στέκουν ως φάντασμα. Γιατί;

Το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια σε διαρκή αδράνεια. Γιατί;

Και έρχονται όλοι εδώ. Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές και υπόσχονται γιατρούς, εξοπλισμό, νέο νοσοκομείο. Και τους χειροκροτούμε. Ε, φτάνει πια με τα ψέματά σας κύριοι.

Κύριε Δήμαρχε, κυρία Έπαρχε μην επιτρέψετε άλλα ψέματα. Μπείτε μπροστά και με δυναμικό τρόπο απαιτούμε εδώ και τώρα τη στελέχωση του νοσοκομείου μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Κω. Βάλτε τέλος στην ανοχή.

Κύριε Δήμαρχε, κυρία Έπαρχε μην αφήσετε να στοχοποιούνται οι γιατροί μας. Φροντίστε για την προστασία του κύρους τους και της αξιοπρέπειάς τους.

Κύριε Πρόεδρε και Αντιπρόεδρε του Νοσοκομείου, απαιτείστε την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου εδώ και τώρα. Μην μετατρέπετε την παρουσία σας σε διακοσμητικό στοιχείο και μην γίνεστε φερέφωνα του Υπουργείου Υγείας με την εγκληματική αδιαφορία του και τις καταστροφικές επιλογές του.

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου οι γιατροί δεν συνταγογραφούν εξ αιτίας των απειλών του Υπουργού Υγείας και τον εκβιασμό που ασκεί στον ιατρικό κόσμο, θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές. Η τιμωρία των γιατρών, δεν είναι τιμωρία των γιατρών αλλά του πολίτη.

Απαιτείται να αντιδράσουμε και να μας ακούσουν στο Κράτος των Αθηνών.

Όλοι μαζί μπορούμε!

Εξάλλου τα θέματα υγείας δεν έχουν χρώμα. Μας αφορούν όλους μας!

Για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Της Ν.Ε Β. Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Συντονιστής

Δημήτριος Χασαπλαδάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 1:44ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας