Γ.Νικητιάδης : Η Κυβέρνησή βρίσκεται σε αποδρομή. Χάος παντού, υγεία, ακρίβεια, ανασφάλεια

Πολιτικη Τετάρτη, 17η Ιουλίου 2024
c8684f876ead5a86ad7bad3ded96887a.jpg

Γ.Νικητιάδης : Η Κυβέρνησή βρίσκεται σε αποδρομή. Χάος παντού, υγεία, ακρίβεια, ανασφάλεια

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης από το Βήμα της Βουλής ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, στην τοποθέτηση του για το ν/σ με τίτλο «Ενσωμάτωση του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019 /1151 κατά το μέρος που αφορά τους αποκλεισμένους διευθυντές και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο Γιώργος Νικητιάδης ως Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο τόνισε για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ότι «η Κυβέρνηση μετέτρεψε τους καταναλωτές σε τζογαδόρους ψάχνοντας να βρουν με ποιο χρώμα κερδίζουν και τους εγκλώβισε. Πρόκειται για μία Κυβέρνηση της αστάθειας και της ανασφάλειας» και σημείωσε «κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι πάροχοι και τώρα θυμήθηκε η Κυβέρνηση να τους βάλει 300 εκατ. € τέλος».

Ως «ντροπή» χαρακτήρισε ο κ. Νικητιάδης την ομολογία του Υπ. Ανάπτυξης ότι «θα μετατρέψει το Υπουργείο από υπουργείο της ακρίβειας σε Υπουργείο Ανάπτυξης» υπογραμμίζοντας ότι «Η Κυβέρνηση δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματική ανάπτυξη». Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καυτηρίασε την παραδοχή της ΝΔ ότι η χώρα δεν έχει παραγωγικό μοντέλο και σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναφορά στον προϋπολογισμό για έναν παραγωγικό σχεδιασμό. Το μόνο που επιδιώκει η ΝΔ είναι η ανάπτυξη real estate. Να έρχονται τα funds, να εξαγοράζουν τις ελληνικές εταιρίες να μη προστίθεται ούτε ένας εργαζόμενος σε αυτές τις υποτιθέμενες επενδύσεις και να «κονομάνε» τα funds».

Αποδομώντας τη δήλωση του Υπ. Ανάπτυξης για επαναβιομηχάνιση της χώρας ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για κάτι τέτοιο. Με ποιο τρόπο θα γίνει; Από που θα χρηματοδοτηθεί;». Αναφορικώς με την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κ. Νικητιάδης παρατήρησε πως «Έπρεπε να αφήσουμε τα καρτέλ να λυμαίνονται την αγορά για τόσα χρόνια, για να πάρετε χαμπάρι ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού χρειάζεται στελέχωση;» και ξεκαθάρισε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ασχολείται, με το κατά πόσο υπάρχει εναρμόνιση πρακτικών, δηλαδή ύπαρξη καρτέλ και κατά πόσο με μία εξαγορά μία εταιρεία κατακτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά, δηλαδή μπορεί να καπελώνει την αγορά και να καθορίζει τις τιμές. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανεξάρτητη αρχή. Δεν είναι κάποιος φορέας που μπορεί να έχει στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση για έλεγχο της αισχροκέρδειας, δεν έχει αρμοδιότητες για την αισχροκέρδεια, αλλά για όσα προανέφερα.

Για τον τριπλασιασμό των προστίμων στις πολυεθνικές που εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στον Υπ. Ανάπτυξης του έθεσε το ερώτημα «Γιατί δεν επιβάλλετε ως πρόστιμο το προϊόν της αισχροκέρδειας; Πιάσατε τον κλέφτη «κλέπτων οπώρας»; Πόση αξία είχαν οι «οπώρες» που έκλεβε; Πόση ήταν η αισχροκέρδεια; Δέκα εκατομμύρια; Δέκα εκατομμύρια να είναι το πρόστιμο και όχι να μου λέτε τώρα ότι το 1 εκατομμύριο το κάνετε 3 εκατομμύρια. Τολμήστε το, αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ», καλώντας παραλλήλως την ηγεσία του Υπ.Αν. να δημοσιοποιεί τα προϊόντα της αισχροκέρδειας έτσι ώστε «να ξέρει ο κάθε καταναλωτής ότι στο τάδε προϊόν με έκλεβαν τόσο και να σαμποτάρει το προϊόν. Αυτό σημαίνει ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος.»

Σχετικώς με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Νικητιάδης επανέλαβε το παράδειγμα της Ισπανίας και κάλεσε την Κυβέρνηση να μειώσει το ΦΠΑ πιλοτικά σε ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης, παρατηρώντας πως η ΝΔ δεν το πράττει καθώς θα αποδειχθεί πως το ΠΑΣΟΚ έχει δίκαιο. Ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά επικοινωνιακό τρικ την επιστολή στην φον ντερ Λάιεν.

«Η Κυβέρνησή βρίσκεται σε αποδρομή. Παντού χάος: υγεία, ακρίβεια, ανασφάλεια, οπαδοί σκοτώνονται στους δρόμους, ενώ διακηρύσσατε ότι τέρμα η οπαδική βία, προβληματική εξωτερική πολιτική». κατέληξε ο κ. Νικητιάδης.

Βίντεο ομιλίας

Γ.Νικητιάδης : Η Κυβέρνησή βρίσκεται σε αποδρομή. Χάος παντού, υγεία, ακρίβεια, ανασφάλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2:35ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας