Γ. Νικητιάδης: Κόλαφος για την κυβέρνηση, η ανάλυση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ
Η απάντηση στη συνεχή άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, (όπως στην Ισπανία), επειδή δήθεν αυτή δεν θα περάσει στην τελική τιμή, ήρθε από την ίδια την ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας!
Η μελέτη της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και αφορούσε σε 10.000 προϊόντα, επισημαίνει ότι «στο επίπεδο των super markets η μετάπτωση του ΦΠΑ ήταν σχεδόν ολοκληρωτική».
Με αφορμή την μελέτη της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής προέβη στην εξής δήλωση.
«Το τελευταίο διάστημα και ενώ η ακρίβεια παραμένει στα ύψη, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, παραμένει και αποδεδειγμένα πλέον, η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική.
Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αμφισβητείται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αξιοπιστία της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης ενάντια στα φιλολαϊκά μέτρα. Επιτέλους ας ακούσει η Κυβέρνηση τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ»
Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.
Θα απονεμηθούν τα Αριστεία και τα Βραβεία στους αριστούχος, καθώς και το Βραβείο με το επετειακό λεύκωμα «Βραβείο Σταμάτης Κ. Μανούσης».