Η Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει για όλους και για όλα στην εκπομπή ''Πρόσωπα'' στο kosnews24. Δείτε το βίντεο

Πολιτικη Σάββατο, 18η Μαΐου 2024
de59b83a0a782838bfa57a294ab749e4.jpg

Στην εκπομπή “Πρόσωπα” του Kosnews24 και τη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη, φιλοξενήθηκε η νέα Έπαρχος Κω - Νισύρου κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, μιλώντας για όλους και για όλα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε για την εκλογή της ως Έπαρχος, το πως είναι να είσαι μητέρα, επιχειρηματίας και ταυτόχρονα να ασχολείσαι με την πολιτική, το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, τον τουρισμό αλλά και για όλα όσα απασχολούν το νησί μας.

Η κ. Σβύνου στη συνέντευξή της τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση για εκείνην είναι ένα κομμάτι προσφοράς που δεν έχει θέση για προσωπικά συμφέροντα και ατζέντες, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν περίμενε να βγει πρώτη σε σταυρούς, σε Κω και Νίσυρο, με την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Μητέρα, Επιχειρηματίας, Έπαρχος. Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσει μια γυναίκα σε όλους αυτούς τους ρόλους; Ήταν μία εκ των ερωτήσεων, με την ίδια να απαντάει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τονίζοντας παράλληλα ότι μια γυναίκα γίνεται δύσκολα αποδεκτή σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι η πολιτική και το επιχειρείν.

Η κα Σβύνου απάντησε και στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος λέγοντας πως δεν είναι κάτι που είναι στο μυαλό της, “για την ώρα”...

''Δεν μας αξίζει να κατεβάζουμε ρολά στο νησί''

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης απασχόλησε και ο τουρισμός, καθώς η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και η θέση της στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για πολλά χρόνια, την καθιστά γνώστρια του τουριστικού προϊόντος.

Τη συζήτηση απασχόλησε ο υπερτουρισμός, η επιμήκυνση της σεζόν αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει με τις κλειστές επιχειρήσεις στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, με τους τουρίστες να αντικρίζουν ένα νησί φάντασμα, με την κ. Σβύνου να δηλώνει χαρακτηριστικά: “ Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να μην είμαστε ανοιχτά μόνο τους κερδοφόρους μήνες και το λέω με πλήρη συνείδηση και γνώση, γιατί και εγώ λειτουργώ ένα κατάστημα, που τους μήνες μη αιχμής με βάζει μέσα, αλλά είμαι εδώ και το κάνω. Δεν μας αξίζει το να πατάμε έναν διακόπτη και να κάνουμε switch off σε όλο το νησί κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών”.

Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόβλημα της συγκοινωνίας του νησιού και την έλλειψη υποδομών που δεν αποτελούν κίνητρο ώστε να βγει ο επισκέπτης από τα all inclusive ξενοδοχεια, ενώ αν το πράξει να ταλαιπωρείται τόσο πολύ με αποτέλεσμα να μην το επαναλαβάνει. Αναφερόμενη στη δημοτική συγκοινωνία δήλωσε ότι δεν νοείται να μην προνοείς ως δήμος και να μη λειτουργεί τις αργίες.

“ Όταν καταργούνται οι εταιρείες, φροντίζεις εκ των προτέρων να προλάβεις τις καταστάσεις. Δεν νοείται να μην υπάρχει αστική συγκοινωνία κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Πέραν των επισκεπτών που θα έχουν καταγράψει πολλά παράπονα, δεν νοείται όμως και για τον ίδιο τον πολίτη που θέλει να μετακινηθεί, να μην υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση ή κάποιες λύσεις” , τόνισε η κ. Σβύνου.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 4:36ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας